17. og 24. juni kan hadselværinger besøke en pop-up-restaurant på Hurtigrutens Hus.
Restauranten vil befinne seg i fjerde etasje, på den såkalte «utsikten» i kulturhuset.
- Det blir en restaurant i tiden med kortreist mat, eksempelvis fisk fra Norway Seafoods. Vi vil også servere sesongens varer, sier kokk Ole Jørgen Eilertsen.
- Vil gjøre noe sprøtt
Besøkende vil få servert en utvalgt middag og dessert. I tillegg kan publikum velge mellom flere vin- og ølsorter.
- Vi vil plukke ut vin og øl som passer til retten. Dette blir kjempespennede, sier Anne-Lise Jakobsen, som jobber som mat- og drikkeansvarlig på Hurtigrutens Hus.
Restauranten vil bestå av ett langbord.
- Vi ønsker å gjøre noe sprøtt, og vil at folk skal prate sammen. Vi vil tilby noe som vi ikke har fra før her på Stokmarknes.
Hjerte til faget og gode råvarer
Det vil kun være én bordoppsetning, så da gjelder det å reservere bord og møte opp til bestemt tid. Det vil dessuten kun være 32 plasser.
- Et stikkord er intimitet, og det tilsier få plasser. Her er det førstemann til mølla. Vi kommer til å være synlige og kommer ikke til å gjemme oss på kjøkkenet.
Eilertsen har tidligere jobbet ti år i Hadsel, og har de siste årene jobbet med konseptutvikling. Han var blant annet med på å starte opp Sortland mat- og vinhus.
- Jeg er opptatt av å lage god mat og god stemning, og har hjerte til faget og til gode råvarer.