Det melder Vesterålen Reiseliv i ei pressemelding.

Berwin har vunnet The coveted Confederation Mondial Aquatic Subaqua world championships (undervannsfotografering) tre ganger. Han er akkreditert fotograf for det britiske kongehus og har kunder som Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, Ford og Toyota.

- Berwin tok kontakt med Vesterålen Reiseliv for en drøy uke siden og ytret ønske om bistand til å finne lokasjoner og interessante fotomotiv, skriver Vesterålen Reiseliv i pressemeldinga.

Samarbeid

- I samarbeid med Bjørn Utstøl fra Sortland Villmarksenter og våre bunadskledde vesterålsjenter Henriette og Hannah, laget vi liv og røre på torget da vi stilte opp til fotoshoot for Berwin.

Flere hundre britiske turister fra cruisebåten flokket seg sammen på torget og fikk se hvordan Berwin instruerte og fotograferte.

- Høydepunktet kom da Bjørn Utstøl kjørte hundespann over torget med jentene i bunad som passasjerer på sleden. Bjørn stilte også sporty opp for fotografering for turistene, her var det mange som benyttet muligheten til å ta bilder av seg selv på hundesleden, heter det i pressemeldingen.

Populære

Vesterålen reiseliv hadde også i forbindelse med anløpet organisert mottaksapparat i havna. Vesterålen Reiseliv skriver at Henriette og Hannah ikledd bunad var et svært populært fotomotiv da de informerte om Vesterålen og delte ut To Do-liste og kart og til passasjerene som gikk i land.

- Køen var lang i ankomsthallen med turister som ville ta selfie med jentene, skrives det.

- Et stort antall av passasjerene uttrykte begeistring for tiltaket og en hyggelig dame fra Kent uttalte «these beautiful girls in the gorgeous folk costumes, here at Sortland in fantastic surroundings and wonderful scenery, it is a memory for life!»

I det nydelige været ble også turløypene rundt og opp mot Sterioblåheia flittig brukt av turistene, også her haglet superlativene om naturen, renheten og utsikten.