Da det drøyde før arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (41) fikk slippe opp på scenen for å synge karaoke på baren «The Star», mistet hans nylig avgåtte politiske rådgiver i departementet, Ulrikke Holmøy (28) fra Øksnes, tålmodigheten, skriver VG.

Krangel

Ifølge avisen førte dette til en krangel med staben ved utestedet som endte med at Holmøy og Eriksson ble bedt om å forlate stedet. Like før episoden hadde en rekke politikere vært samlet til landsstyremøte i nabobygningen.

VOL har forsøkt å komme i kontakt med Holmøy i dag ved å ringe og sende sms, uten hell.

Snik-karaoke

Ifølge VG oppfattet karaokesjef ved utestedet, Gary Brun, situasjonen slik at Holmøy forsøkte  å snike sin tidligere sjef fremover i karaokekøen begrunnet med at han har den stillingen han har.

– Jeg jobbet som diskjockey på lørdag kveld. Så kom det en mann og en kvinne inn gjennom døren. Jeg visste ikke hvem noen av dem var. De sa hei, og ba om å bli satt på listen over folk som skulle synge. Hun sa også hva han ville synge, men jeg tok ikke vare på ønsket. Hun understreket at han var arbeidsminister i Norge. Jeg la ham inn i køen, forteller Brun til VG.

Den famøse lørdagen var karaokestedet ”The Star” så full av folk at det rett og slett ble litt for mange utålmodige sjeler.

Ti minuttet etter å ha forsøkt å få sin tidligere sjef fremover i køen, kom Holmøy ifølge Brun tilbake og spurte igjen og påpekte at Erikssen var Arbeidsminister.

– Ble ampert

Etter dette ble stemningen mer amper, skriver VG.

– Den tredje gangen hun kom var hun tydelig irritert over at de fortsatt måtte vente. Hun virket litt aggressiv. Jeg sa at hun måtte gå, men det ville hun ikke til å begynne med. Da førte jeg henne mot døren, og da sa hun at hun kunne gå ut selv. Jeg sa at det var fint, forklarer Brun til avisen.

– I døren snudde hun seg til meg og sa: «You are old and ugly». Jeg svarte: «Det blir du snart også».

Statsråd Eriksson kom så å snakket med Brun for å prøve å løse opp i situasjonen. Det endte med at Eriksson forlot stedet etter å ha funnet ut at Holmøy hadde blitt kastet ut for å ha kalt karaokesjefen ”gammel og stygg”.

Holmøy beklager

Holmøy har ikke villet la seg intervjue av VG, men har isteden gitt noen sitater på e-post til VG:

«Jeg var i nærheten av partikontoret og møtte derfor Robert på The Star for å ta en øl. Jeg la en lapp til DJ-en som en practical joke på gamlesjefens bekostning. Jeg tenkte at han kunne synge en D.D.Esang på den brune puben. Dette visste Robert ingenting om. Robert sa opptil flere ganger at han måtte gå fordi han skulle tidlig opp dagen etter, men jeg ba ham vente. Jeg spurte DJ-en flere ganger om det snart var Roberts tur, men fikk bare til svar at sangen kom snart.»

Dette forklarer Holmøy om konfrontasjonen med DJ-en:

«Da Robert til slutt måtte gå ble jeg rett og slett litt forbannet – på nordnorsk. Mens Robert sto utenfor, sa jeg fra til DJ-en på vei ut at jeg var mektig provosert, og at jeg nå hadde ventet i nærmere to timer. Noen betegnelser ble brukt, som selvfølgelig ikke burde blitt brukt. Jeg oppførte meg som en idiot. Det beklager jeg, og jeg håper at The Star vil gi meg en sjanse til å vise at jeg er ganske ok. Etter at jeg kom ut fra puben sa jeg til Robert at det ikke var noe å bry seg om og dermed forlot vi stedet. Robert hadde imidlertid ingenting med dette å gjøre.»

Ulrikke Holmøy sluttet som politisk rådgiver for Eriksson fire dager etter valget i høst, fredag 18. september. Hun er nå ilagt karantene frem til hun 18. desember begynner i ny jobb som advokat i advokatfirmaet Føyen Torkildsen.

– Velkommen tilbake

Både Eriksson og Holmøy er ifølge karaokesjef Brun hjertelig velkommen tilbake til utestedet.

– Han er velkommen tilbake når som helst! Ingen skade er skjedd! Men jeg vil råde ham til å komme tidligere på kvelden, og så håper jeg de som er sammen med ham er litt høfligere, sier han til VG.