Da volleyballforbundets øverste myndighet, forbundstinget, var samlet i helga sto blant annet valg av nytt styre på agendaen.

Som VOL har skrevet tidligere var Eirik Sørdahl innstilt på topp da valgkomiteen leverte fra seg sitt forslag til nytt forbundsstyre. Søndag ble valgkomiteens innstilling enstemmig vedtatt, noe som betyr at Øksils Eirik Sørdahl er ny president i forbundet.

I valgkomiteens begrunnelsen for å sette Sørdahl på topp het det blant annet at øksnesværingen er selvstendig næringsdrivende med bred erfaring som styreleder i næringslivet innenfor ulike bransjer og i organisasjonslivet.

- Eirik har vært aktiv i volleyball siden han startet som 14-åring, både som spiller, trener og med styrearbeid. Han er i dag en av ildsjelene i Øksil som trener for yngre lag, og er også en stor bidragsyter på strategisk og operativt nivå, het det i valgkomiteens begrunnelse.

Les Sørdahls reaksjon på president-vervet i egen sak her.

I det avtroppende styret var det også en vesteråling. Håvard Hamansen Wallstad i Sortland VBK har vært med i forbundsstyret de siste to årene.