John Håkon Pettersen ble tilsatt som teknisk leder i GaiaVesterålen i midten av mars, og Marie Flakstad Bunes tiltrådte rollen som prosjektkoordinator like etter påske. Med en samlet bakgrunn som spenner fra produktutvikling og webdesign til festivalorganisering og NAV, tilfører de ny kompetanse til GaiaVesterålens ulike prosjekter, heter det i meldingen.

Teknologiske løsninger i det planlagte containermuseet i Sortland Havn blir en av John Håkon Pettersens hovedansvarsområder. Han mener den rivende teknologiske utviklingen byr på mange muligheter.

Ny teknologi

– I containermuseet skal GaiaVesterålen benytte seg av både AR- og VR-teknologi. For å engasjere barn og unge i klima- og miljøspørsmål, og samhandle med dem på deres premisser, er det viktig å utnytte de mulighetene ny teknologi gir oss. Det er også en helt ny måte å formidle kunnskap om regionen, både historien vår, status i dag og prospektene for framtiden. Ny teknologi kan bidra til å finne konkrete og lokale løsninger på klimaendringer for både næringslivet og det offentlige, sier Pettersen.

Marie Flakstad Bunes kommer fra en prosjektstilling i NAV Øksnes, og har bachelorgrader i utviklingsstudier fra Universitetet i Oslo og sykepleie fra Nord Universitet. Hun har variert erfaring fra prosjektarbeid, blant annet som festivalarrangør og filmproduksjonskoordinator, og dessuten som journalist og sykepleier.

Styrke å bygge broer

– Gaia Vesterålen er en utrolig spennende og viktig satsing. Jeg tror nøkkelen til å lykkes med å skape mer bærekraftige og miljøvennlige lokalsamfunn, er nettopp den tilnærmingen som Gaia har: å ha brede, tverrsektorielle samarbeid som bygger broer mellom ulike aktører. Gaia-prosjektene favner spennet fra enkeltmennesker, som i GaiaTalent, til regionale og europeiske prosjekter, som Miljøkontrakten og RESIST. Det er en gjensidig avhengighet mellom samfunnsinteressene til enkeltmennesket og større museums-, forsknings- og innovasjonsmiljøer, og å bygge broer på denne måten tror jeg er en styrke for Vesterålen, sier Bunes.

GaiaVesterålen er en forsknings- og innovasjonssatsing som har som mål å skape mer bærekraftige og miljøvennlige lokalsamfunn. Sentralt i GaiaVesterålen står forskningssamarbeid, arbeid mot utenforskap, samt fokus på miljø, klima og bærekraft. Barn og unge er premissleverandører og deltakere i samskapingsprosesser i alle deler av satsingen. Prosjekteier er Museum Nord og Lofotr Næringsdrift.