Samarbeidsklubbene Dverberg IL, Andenes IL og Sportsklubben Høken drar for fjerde året på rappen i gang sitt populære arrangement i samarbeid med Norsk Friidrett på Andenes friidrettsstadion. I år går lekene av stabelen 20.- 22. juni. Dette melder arrangørene i ei pressemelding.

Navnebytte

– Vi fortsetter å leke oss igjennom en masse artige øvelser som er friidrettsrelatert, sier leder Helena Theodorsen.

Barna i alderen 6-12 år blir inndelt i grupper med faste ledere. I løpet av tre dager blir de introdusert til friidrettens kunster på en lekende måte.

– Det fine med idrettslekene er allsidigheten. Når det er så mange ulike øvelser å prøve seg på, så fant alle noe innenfor friidrettsdisiplinen som de kunne mestre. Noen liker løping, andre liker hopping, noen koser seg mest med ballkast. Men selvsagt likte de aller fleste alt sammen, sier Theodorsen.

Gode hjelpere

Hun er glad for at de også i år har dyktige instruktører, og vil spesielt trekke fram at de har to norgesmestere i rekkene.

– Vi har mange gode hjelpere, så alt ligger til rette for at den dundrende suksessen både fra 2013, 2014 og 2015 fortsetter. I 2013 fikk vi prisen for Norges beste arrangement. Barn som knapt har hørt om friidrett tidligere, står på og koser seg gjennom det varierte og festlige opplegget som er utarbeidet i samarbeid med Norsk Friidrett, forklarer Theodorsen.

Tilbakemeldingene er også at øvelsene passer godt for de som til vanlig spiller fotball. Utstyret er spennende, og består mange gode hjelpemidler som gjør leken artig. Det blir både introduksjon av friidrettsøvelser, og fellesopplegg med leker til oppvarming og moro. Klubbhuset til AIL er er hovedbase.

Påmeldingen foregår som tidligere digitalt.

– Du går inn på Idrettsleker og navigerer deg inn til vårt ararngement. Vi har satt fristen til 15. juni, men det er en fordel å melde seg på så fort som mulig, avslutter Theodorsen som gleder seg til 20. juni.