Selv om Sortland ikke stiller lag i kvinnenes eliteserie år, er det tydelig at det gror svært så godt i de yngre volleyballrekkene i klubben. Lørdag spilte Sortland videregåendes jentelag seg hele veien frem til NM-finalen i årets mesterskap, som finner sted i Stavanger.  I finalen møter de Hafstad fra Førde.

Tøffe motstandere

Trener for sortlandsjentene, Jørgen Elvenes Knudsen, er godt fornøyd med innsatsen så langt.

– Vi hadde et godt utgangspunkt med tanke på at vi er toppseeda og har vunne turneringen de to siste åra. De to første kampene, mot Valder og Nesbru som vi begge vant 2-0, var forholdsvis enkle, før vi møtte Sandnes i kvartfinalen. Kvartfinalen mot Sandnes ble mye tøffere. Det er et lag med veldig gode ballbehandlere som ga oss tøff motstand, forteller treneren, og legger til at Sortland vant begge settene med 25-19.

Lite feil

I semifinalen ventet trønderlaget Grong, som også ble krevende, og ikke misnt spennende.

Sortlandsjentene red likevel stormen av og kravlet seg videre med god margin.

– Det var en jevn kamp. Jentene sto på, gjorde lite feil og spilte med bra trøkk. Det var fullt fortjent, sier Elvenes Knudsen.

– Må spille godt

På spørsmål om Sortland kan slå Hafstad, som har flere eliteseriespillere fra Førde i stallen, utelukker ikke treneren det.

– Vi må finne i oss å være underdogs, noe som passer oss bra. Vi har møtt Hafstad i finalen de to siste åra. Og selv om laget har mange gode spillere, er det mulig å slå dem dersom vi fortsetter å spille slik vi har gjort til nå. Men det blir nok en veldig jevnt kamp, sier Jørgen Elvenes Knudsen.