– Det her er utrolig morsomt, og jeg gleder meg veldig. Jeg håpet de skulle spørre helt siden jeg fikk vite om konkurransen. Dette er definitivt et av årets store høydepunkt for min del, sier Pia Nic Gundersen til skimagasinet Fri Flyt.

Balansegang

Konkurransen «Vågå Freeride», som finner sted på Vågå i Gudbrandsdalen i mars, blir Nic Gundersens første siden hun røk korsbåndet på Strynefestivalen for snart to år siden.

Les også: Pias neste sesong usikker

Siden det er såpass lenge siden hun konkurrerte, har sortlendingen nesten begynt å betrakte seg selv som en avdanket kjører.

– Jeg har sagt til dem at jeg må på en måte anses som en avdanket frikjører som blant annet har takket nei til touren og sånt, men så lenge de var inneforstått med det syntes jeg det var kjempekult, sier understreker Nic Gundersen.

Vil vinne

Tiden etter kneskaden har hun brukt til å trene seg opp. Nylig gav hun også ut en film hvor hun viser den lange veien tilbake. Ifølge frikjøreren er kneet i ferd med å restituere seg.

– Det er en liten balansegang for å se hvor sterkt det er, men jeg må nok bygge opp en liten formtopp inn mot mars, forteller hun til Fri Flyt.

Les også: Fornøyd med alt

Pia Nic Gundersen håper at hun kan være med å kjempe om førsteplassen i «Vågå Freeride».

– Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å vinne, slår hun fast overfor Fri Flyt.

Les også: Se Pia kjøre fjell