Veldig mange mennesker omkranset Nico Widerbergs monument som ble avduket på Melbu til minne om Henrik Rasmussen (18) og de andre ofrene for Utøya-tragedien. Foto: Christer Remen, Vesteraalens Avis

Journalist Christer Remen i Vesteraalens Avis var til stede under markeringen, og sier følgende om markeringen, som er blant de første i landet:

- Det var en sterk opplevelse for alle som var til stede. Melbu skolekorps spilte "En himmel full av stjerner" samtidig som kirkeklokkene klang. Ordfører Kjell-Børge Freiberg holdt en kort tale, der han oppsummerte de tragiske hendelsene på Utøya, og hvordan det opplevdes i Hadsel da det ble klart at en av kommunens egne aldri ville komme hjem.

- Freiberg fremholdt i sin tale hvordan Henrik Rasmussen var som person, og trakk også frem hvordan Henrik heltemodig berget livet til en annen ungdom på Utøya, før han selv ble drept under sitt første opphold på sommerleiren.

Henriks søster Nelly Rasmussen takket for omtanken som i tiden etter tragedien er blitt viet både henne, og familien.

Seremonien ble avsluttet med at Tor Hovden sammen med sin datter Lisa sang "Mitt lille land". Sangen som er skrevet av Ole Paus har fått ny og forsterket betydning etter 22. juli.