Den tredje utgaven av EL-Team cup gikk av stabelen i Blåbyhallen på Sortland lørdag.

Turneringen, som satte ny deltakerrekord med 32 påmeldte lag og over 400 spillere, bød på en rekke spennende fotballkamper der nivået var ymse og entuasiasmen og fotballgleden stor.

Noen lag holdt et forholdsvis høyt nivå, inkludert de to finalelagene i herreklassen Alsvåg Plater og arrangøren El- team.

Les også: Voksende turnering for voksne

Gjenganger

El-Team vant likegodt hele turneringen for tredje år på rad, etter at de slo Alsvåg Plater 3-2 i en thriller av en finale. Alsvåg Plater åpnet best og ledet lenge  2-0.

Mange trodde at løpet var kjørt og at de regjerende mesteren ikke ville klare å hente inn ledelsen. De gjorde de, og like før slutt banket Aleksander Bjørnsund inn 3-2.

– Vi skal ikke lage noe nummer ut av at vi vinner igjen. Men vi synes det er kjempeartig. Vi får en tøff start, men klarer å holde hodet kaldt og vinner til slutt, selv om vi er slitne i beina. Det er sterkt, sier Mads Røkenes på E-Team.

– Vinner fortjent

Keeper på Alsvåg Plater, Steve Edvardsen, fikk mye å henge fingrene i. Han er usikker på om El-Team vant fortjent, men berømmer de likevel for seieren og innsatsen.

– Vi skulle satt straffen vi brente. Selvsagt kan man diskutere opp og ned i mente om det var fortjent eller ikke. Men El-Team scorer flest mål og da vinner de jo fortjent, slår Edvardsen fastT

Leder i Sortland IL, Tommy Dalheim, har ingenting imot at enkelte lag stadig hevder seg i toppen av turneringen.

– Det kan godt tenkes at El-Team vinner igjen. Og det ofte slik at det beste laget vinner, sa Dalheim før det var klart hvem som gikk til finalen.

Fungerte bra

Idrettslederen er godt fornøyd med årets turnering, som altså satte ny deltakerrekord. Flere deltakere fører også til flere på tribunene.

– Arrangementet har gått veldig bra. At vi var såpass mange førte til noen utfordringer vi kan bli bedre på. Det var visse utfordringer med parkering midt på dagen. Kiosken gikk også fri for pølser. Men dette er småting som vi skal fikse til neste år, understreker han.

En mulighet for å få bedre plass og rom, er la turneringen gå over flere dager.

– Vi har jo både fredag og søndag som alternativer, i tillegg til lørdag. Søndagen vil vi helst holde fri, blant annet med banketten lørdag. På den måten får bedre tid og anlednign til å hente seg inn, eller så kan det blir veldig hektisk. Vi får se hva vi gjør, slår Tommy Dalheim fast.

Kvinnelag

For første gang var det egen kvinneklasse i turneringen. Damene spilte ikke finale, men derimot seriespill, der det beste laget vant. Lofotgjengen, som selvsagt kommer fra Lofoten, trakk det lengstre strået.

Stine Stephansen på Team Satser alt, var strålende fornøyd med at endelig var egen dameklasse.

– Fantastisk artig. Og så er det veldig positivt for samholdet. Laget vårt er satt sammen av en rekke ulike spillere som vi har fått tak i via Facebook, der flere av oss ikke har sett hverandre på lang tid, slår hun fast.

Resultater fra turneringen finner du her.