I sin aller første sesong i eliteserien har Vesterålen futsal tatt en imponerende tredjeplass.

Målforskjell avgjorde

Det ble klart etter at Sjarmtrollan i kveld «bare» vant 9-2. Hadde Tromsø-laget scoret to mål til i kampen, hadde de tatt bronsen på bedre målforskjell enn Vesterålen.

Soleklar vinner ble Sandefjord, med 44 poeng. Etterpå fulgte Grorud med 30 poeng. Vesterålen endte på 28 poeng, det samme som Sjarmtrollan.

Vesterålen vant for øvrig dagens kamp 6-2 mot Tiller.

Fire seire på rad

Thomas Aloyseous sa i et intervju med VOL i går at drømmen var å havne over Tromsø-laget.

– Det hadde vært enormt artig å havne over Sjarmtrollan på tabellen og bli det beste laget i Nord-Norge, sa han.

Etter sju kamper på rad uten seier har nå Vesterålen skjerpet seg og vunnet tre kamper på rad.

For to helger siden ble det 5-4-seier over fjorårsmesteren Grorud og 2-1 over det tidligere storlaget Vegakameratene, før det i dag altså ble storseier 10-2 over Pumas.

I tillegg klarte Vesterålen å score tosifret for første gang siden november, da det ble 10-1-seier over Krohnsminde i den andre kampen i sesongen. Sesongs første kamp var for øvrig også mot Pumas, og da ble det 6-4-seier til Vesterålen.

– Vi startet jo helt vilt med seier i alle de første kampene. Jeg vil ikke si vi tok lett på det, men slik vi fortsatte å spille, vistes det at det var vår første sesong i eliteserien. Vi gjorde noen feil, men jeg synes også vi har vært litt uheldige i år, og vi hadde mange kamper der vi tapte med bare ett mål, sier Thomas Aloyseous.

Les også: Vesterålen herjet og sikret plassen

Forbannelse

Det ser imidlertid å hvile en liten forbannelse over tredjeplassen.

Mange av lagene som har tatt bronse de siste sesongene, har rykket ned den påfølgende plassen.

Holmlia tok bronse i 2010/2011, men rykket ned året etter. I 2011/2012-sesongen tok Vadmyra bronse, men rykket ned påfølgende år. Men de siste årene har bronselagene brutt forbannelsen. KFUM tok bronsen i 2012/2013 og havnet deretter på plassen over nedrykk.

De to neste bronsevinnerne havnet på nokså trygg grunn påfølgende sesong, og forhåpentligvis gjør Vesterålen det samme.