– De ansatte i hjemmetjenesten har sagt fra, og det de sier gir mening.

Det skriver kommunestyregruppa innledningsvis i en e-post til ordfører Aina Nilsen etter at VOL fredag morgen publiserte sak om at kommunen ikke har kjøpt inn vinterklær til hjemmetjenesten i kommunen.

Gruppen viser til at befolkningen, også i Hadsel, blir eldre, og at kommunens vedtatte strategi i omsorgsplanen sier at de skal legge til rette for at de eldre får bo hjemme så lenge det er mulig. De mener det betyr at det i fremtiden vil bli behov for flere ansatte i hjemmetjenesten, ikke færre.

Hadsel Høyre skriver at de er glade for at tjenesten ber om oppmerksomhet rundt bekledning, og at de ønsker at saken skal opp i neste kommunestyremøte.

– Vi registrerer at enhetsleder for hjemmetjenesten omtaler innkjøp av yttertøy som «plusstiltak», og vi ser positivt på at ledelsen kan se ut til å ha tatt høyde for at utgifter til yttertøy burde vært med i budsjettet, skriver de i e-posten.

Samtidig som at de ber om å få saken opp på dagsorden, skriver de at det må tas høyde for at Høyre kan komme med forslag om videre utredning av saken «dersom en akseptabel løsning ikke blir synliggjort i orienteringen».