Det var selvfølgelig for godt til at det kunne vare. Ifølge meteorologene er det bare å la spark, ski og snøskuffe hvile, det er på tide å finne frem paraplyen.

Vakthavende meteorolog forteller at allerede lørdag kommer omslaget til det som ligger an til å bli ei guffen væruke. Væromslaget gjelder hele Nord-Norge omtrent, med unntak av Finnmarksvidda.

– Det blir en endring, så man må passe på å nyte været som er i dag. Det øker på med vind seint i kveld, og da skyer det litt til. Kanskje vil det komme snøbyger sent på kvelden, og lørdag vil det komme mer byger før det trekker seg unna og gir oppholdsvær ei stund. Mot kvelden kan det bli mer byger og mer vind, sier Jon Austerheim.

Drar opp varm luft

Lørdag kveld kan det bli opp i kuling fra sør, og sludd og regn.

– Så er det enda mer av samme sorten på søndag, bare enda mer vind, sier vakthavende meteorolog, som sier spesielt neste uke ser ut til å bli veldig våt.

Temperaturen vandrer til pluss allerede søndag, med 1 til 3 plussgrader, men over helga blir det enda varmere og våtere.

– Det er en typisk situasjon der lavtrykkene drar langs nord i Norskehavet og drar med seg luft fra Nord-Atlanteren som kommer fra områdene sør og vest for oss. Der er det relativt varmt hav, der lufta gjerne holder mellom fem og ti grader på disse tider, sier Austerheim.

Han forteller at lavtrykket som kommer sørvest av Island har allerede gitt masse vind og regn der allerede i dag.

Lavtrykksaktivitet hele uka

Det ser ut som hele neste uke blir preget av lavtrykksaktivitet, ifølge meteorologen.

– Mye vind fra vestlig og sørvestlig kant, nedbør og ganske mildt. Noen perioder blir det sluddbyger og ned mot null grader, men stort sett er det plussgrader og regn, sier han og legger til at temperaturen vil ligge på godt over frem plussgrader.

På Sortland kan temperaturen komme opp i 8 plussgrader mandag. Fra fredagens temperatur på minus 8 er det et temperatursprang på 16 grader.

– Det er vanlig at vi får noen mildværsperioder, men såpass høyt opp mot åtte-ni varmegrader, da begynner det å bli litt mer uvanlig. Det er godt over normalen, sier vakthavende meteorolog, som råder til at man kommer seg ut og nyter været hvis man kan.