– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som styremedlem i Sjømat Norge. Jeg har vokst opp med havbruksnæringen. For meg er det viktig at næringen er en bærekraftig bidragsyter til lokalsamfunnene som vi er en del av, sier Ida Holmøy i ei pressemelding fra Holmøy Maritime.

Ida Holmøy er administrerende direktør Knut Roald Holmøys datter og høyre hånd i Holmøy-konsernet, hvor hun jobber med strategiske prosjekter på havbrukssiden.

Et sterkt engasjement

Ida Holmøy mener rammebetingelser er viktig for alle distriktsnæringer, også for havbruksnæringen.

– Jeg har et sterkt engasjement for at vi fortsatt skal være en lokaleid distriktsnæring med en sterk tilstedeværelse i lokalsamfunnene. Det å eksempelvis å se at søkertallene til havbruksutdanningene går opp er svært gledelig, sier hun og fortsetter:

– At unge mennesker tar utdanning i denne fantastiske kystnæringen, og bosetter seg langs kysten, er et avgjørende bidrag for at vi fortsatt skal ha en levende kyst i fremtiden.

Det nye styret i Sjømat Norge. Ida Holmøy er nummer to fra høyre. Foto: Erik Jenssen

Representerer 850 bedrifter

Sjømat Norge er landsforeningen for fiskeri- og havbruksnæringen. Organisasjonen er Norges største sjømatorganisasjon, og dekker hele verdikjeden fra fjord til bord i norsk sjømatnæring.

Foreningen representerer over 850 medlemsbedrifter med omtrent 20.000 ansatte innen fiskeindustri, havbruk, fôrproduksjon, biomarin industri, teknologi og service, sjømatrederi og fiskehelse.