Det er gjennom et grunngitt spørsmål til ordfører John Danielsen (Sp) Rognan sier at fylkesveien fra Lifjord-krysset til Staven like før Myre er i ei trøstesløs forfatning. 12 kilometer med knust vei må alle gjennom for å komme inn og ut av Øksnes, påpeker han.

– Veien ble bygget på 1950 tallet da mopeder var det vanligste fremkomstmiddel. Siden den gang har Øksnes utviklet seg til et av de fremste industrisamfunn i Nord-Norge. Verdiskapninga vår basert på maritime næringer må betegnes som enorm og tungtrafikken er ditto stor, utdyper han.

Han viser til at aksen Øksnes - Sortland - Hadsel regnes som en særlig interessant bo- og arbeidsregion i nasjonal sammenheng, hvor også den daglige pendlertrafikken er svært stor i begge retninger.

Fra veien mellom Frøskelandsfjellet og Myre Foto: Tommy Hansen

Fylket på besøk i vinter

– Jeg er jo kjent med at kommunen tverrpolitisk har øvet trykk på fylket for å få utbedret veien gjennom Steinlandsfjorden, sist under fylkesrådets besøk på Myre i vinter. Som lokalpolitiker får jeg likevel ukentlige henvendelser fra yrkessjåfører og andre brukere som lurer på om Øksnes-politikere ikke har dialog med fylket, hevder han.

Hans spørsmål til ordfører er om det fortsatt er liv i den gryende dialogen med fylkesrådet som kommunen opplevde i februar.

– Og kan vi håpe å snart bli tilgodesett med midler til utbedringer? Lyder hans konkrete spørsmål.

I dag tirsdag er det møte i kommunestyret, der det er naturlig at ordfører svarer på spørsmålet.

Flere reagerer

En annen person som ferdes mye mellom Sortland og Myre, Sean Tore Britten, har gjennom nettstedet FiksGataMi meldt inn samme veistrekning som Rognan.

Han påpeker at det er gjort en del utbedringer på veistrekning Myre – Sortland, mens strekningen mellom Staven og Steinlandsfjord er ikke utbedret.

– Respektive veistrekning er tydelig nedslitt. Hull i veien, sprekker i asfalten, nedslitt asfalt, sporete og elendig drenering av vann fra vei. I tillegg er det smalt og svingete. Når er det planlagt å utbedre denne strekningen? Spør Britten.