Til nå har det nyåpnede lærings- og opplevelsessentertvært populært for grupper og studenter som kombinerer arbeid og moro.

Fra og med torsdag vil Andøys godt omtalte romskip ståklart til take-off for de som måtte ønske å ta seg en tur ut i rommet.

– Vi gleder oss veldig til å ta i mot både turister,barnefamilier og lokale som vil komme og oppleve hva vi har å tilby, sierAnn-Helen Skogvoll.

I nye, blå drakter er de mer enn klare til å ta i motpublikum.

Som Mission Commander og seksjonsansvarlig er detnyansatte, Carmen M.

Sánchez Martin som er ansvarlig for det som har medromskipet å gjøre.

– Det er en utrolig spennende jobb, sier Sánchez Martin.

Mye å velge i

Når nysgjerrige turister parkerer bobilen utenfornybygget i Oksebåsen for å oppleve verdensrommet vil det sannsynligvis væreCarmen som tar de i mot.

– Publikum kan velge mellom tre forskjellige pakker ogfrem til 15.juni kjøres det bare oppdrag på tirsdager og torsdager, informererSánchez Martin.

De som måtte være interessert i det mer akademiske kanvelge og se nordlysfilm og utstilling om norsk romhistorie, mens de som likerlitt mer fart og spenning velger enten å bli skutt opp i atmosfæren eller fullpakke.

– Med å velge hele pakken vil man inngå i en gruppe somopererer fra bakken og har kommunikasjon med romskipet for så å bytte rolleretterpå, sier Carmen.

Som Mission Commander fungerer hun som en slags guide somfølger deltagerne gjennom opplevelsen i romskipet.

Etter endt oppdrag får deltagerne med seg et sertifikatsom bevis det de har vært med på.

Vær ute i god tid

Allerede før romskipet åpner for allmennheten merkes enstor interesse.

– Vi anbefaler at folk booker billetter på forhånd, sierCarmen.

I den travle sommersesongen vil de holde åpent medforlengede åpningstider hver dag. En egen «Space-shop» står også klar til åtilby publikum eksklusive minner fra sitt besøk.

– Hvis man ønsker å delta på oppdrag vil det være enfordel å ha booket på forhånd da det kan bli fort fullt, sier Ann-Helen.

De to har selv testet ut Oksebåsens nye stolthet mangeganger og dommen er klar.

– Det er utrolig artig, sier Ann-Helen Skogvoll.

– Selve oppdraget foregår på engelsk, så det vil værelurt å ha litt forkunnskaper før man blir med på oppdrag, sier Ann-HelenSkogvoll.

I løpet av sommeren håper de på at det også ertilgjengelig en norsk versjon.

– Vi hadde en 3.klasse her som klarte seg veldig bra tiltross for at nesten alt gikk på engelsk, sier Carmen.