Tidligere i uka skrev flere medier, inkludert VOL, at tidligere arbeidsminister Robert Eriksson, ble konfrontert av statsminister Erna Solberg om sitt forhold til sin daværende politiske rådgiver, Ulrikke Holmøy, fra Myre i Øksnes.

Livredd for medieoppslag

Opplysningene kom frem i forbindelse med Erikssons nye bok «Bare gjør det: Trofast rebell for Erna og Siv». I et intervju med Dagbladets papiravis fredag, snakker Holmøy og Eriksson ut om sitt mye omtalte kjærlighetsforhold.

Holmøy legger ikke skjul på at det vært en svært krevende prosess.

- Det har vært et helvete. Jeg har vært livredd for hva som kan komme til å stå i avisa neste dag. Det er en jævla ekkel følelse når du ikke vet hva som blir sagt om deg, eller hvem som sier det, og du føler deg fullstendig maktesløs når du ikke har noen mulighet til å forsvare deg, særlig når det som blir sagt ikke er sant, sier Holmøy i intervjuet med Dagbladet.

Skuffet og forbannet

De to forteller at de nå er kjærester i full offentlighet, men understreker at ryktene har tæret på. Holmøy forteller at dersom det ikke hadde vært for trykket og ryktene, er det lite sannsynlig at de hadde vært kjærester i dag.

I intervjuet gir Holmøy og Eriksson også uttyrkk for at de er skuffet over hvordan personer i omgangskretsen, og i eget departement, har spredt rykter. Holmøy innrømmer at hun både er skremt og forbannet, og hvor lav terskel enkelte har for å snakke om andre.

- Og ikke minst over hva de er villige til ukritisk å videreformidle uten å ha tilstrekkelig belegg, sier hun til avisa.

Vil være i fred

Nå håper kjæresteparet at de får være i fred for både media og andre nysgjerrige i tiden som kommer. Holmøy sier det ikke nødvendigvis gir en god følelse at de nå står frem i offentligheten, men at offentliggjøringen forhåpentligvis kan bidra til færre rykter og mindre baksnakking.