Kjærligheten til turnsporten kom tidlig for familien Oshaug på Melbu. Da Asle Oshaug(51) i 1964 ble født inn i en aktiv turnfamilie, var det ingen tvil om hva denne mannen kom til å holde på med. Med foreldre som konkurranseturnere, fulgte både han og broren, Odd Oshaug, samme fotspor. Lik Oshaug selv, ble kona, May Bente (50) også opptatt av turn i ung alder.

Hjertet– Hjertet mitt er i turnsporten, forteller May Bente Oshaug, som har vært involvert i turnsporten på Melbu i omtrent hele sitt liv. Allerede som 15-16 åring ble hun valgt til å sitte i styret i Melbo turnforening. Og siden har hun vært med. Det var vel ikke noe sjokk da disse to turnglade mennesker, valgte å gå sammen. Asle og May Bente har vært trenere i årevis i Melbo turnforening. Da måtte tradisjonen om en turnglad familie selvfølgelig gå videre. Sønnen Mats Celius Oshaug(25) trener barn og unge i turn på Melbu, i tillegg til å være leder i Nordland Gym og Turnforening. Men det å bli nominert til årets Hadselværing kom likevel som et sjokk.

- At det går an, det er en veldig stor ære, forteller May Bente.

- Utrolig artig. Og at det er noen som ser det vi gjør, forteller sønnen Mats.

Mye turnLik sin far, ble det mye turn på Mats i oppveksten. Med hans turnkone går det i turnaktiviteter hver dag og hver helg. For tiden jobber han i Hoppensprett barnehage som pedagogisk leder, mens han samtidig trener han de yngste gymnastene i Melbo turnforening. De eldste konkurransejentene trener han også, i håp om å videreutvikle konkurransene og stevnene som leder i Nordland Gym og turnkrets.

Turnforeninga holder for det meste til i gymsalen på Melbu. Men May Bente er ikke helt fornøyd med hvordan treningsvilkårene er i dag.

- Gymsalen er sprengt. Det fører til at vi må ha venteliste på flere tropper, forteller hun.

Hallen blir for liten, noe som gjør at turnforeningen ikke har plass til alt utstyret de har bruk for. Forhåpentligvis blir det ny hall i år. Hoppensprett barnehage, skal bygge en ny barnehage, der det også skal være en turnhall.

-Da blir det plass til det utstyret vi trenger og flere unger har muligheten til å få trene. Det er noe vi gleder oss veldig til, smiler hun.

MelbuFor bare noen år tilbake var det nesten kun Melbo-unger som var med på turning. De siste årene har det sett ut til å snu.

– Vi har unger fra hele området. Mange fra både Sandnes og Stokmarknes kommer hit for å trene. Avstanden til Melbo er blitt «mindre». Det er blitt veldig populært, forteller May Bente. Det viktigste for familien er at barna trives godt på turning. De ønsker at barn og unge skal få treffe hverandre og være sosiale. Familien Oshaug har gjort stor innsats i årevis for turnsporten i Hadsel, der de satser på en enda større utvikling i fremtida innenfor turnverdenen.

-Det er det jeg sier, jeg kommer i rullator på trening. Jeg gir meg aldri, smiler May Bente.