VELKOMMEN TIL fortsettelsen av denne nyhetskavalkaden for 2012, og vi er nå komme til 3. kvartal.

DET VISER SEG utover året at et hvert initativ i Vesterålen regionråd nok en gang strander. Problemet nå er at man rett og slett ikke klarer å arrangere møter, fordi man fra alle kanter av Vesterålen krever at møtene skal holdes på forskjellige steder, fordelt etter et prosentmessig andel.

- Vi vil be om at neste møte starter i Lødingen, at vi etter 45 minutter kjører til Øksnes, og deretter avslutter møtet i Hadsel, med middag i Bø, heter det i en uttalelse fra Lødingen kommune.

Uttalelsen får ingen andre stemmer enn Lødingens i AU, men siden det kreves enstemmighet for enhver avgjørelse, betyr det at man heller ikke blir enige om møteplanen for 2012.

I SORTLAND KOMMUNES politiske liv er det for øvrig nok av utfordringer. Problemet er som i forrige kvartal utfordringene med den økonomiske balansen mellom inntekter og utgifter. I andre kvartal klarte politikerne å spare 10 700 kroner på enkel strømsparing, men fortsatt har man altså over 3,9 millioner igjen å finne inndekning for.

I den politiske posisjonen velger man å løse dette med kreative forslag, etter et ti timer langt arbeidsmøte i formannskapet.

- Vi kutter eiendomsskatten med 3,9 millioner kroner, foreslår Høyre og Frp.

- Det er jo tross alt slik at minus og minus blir pluss, som vi lærer i skolen. Dermed vil 3,9 millioner minus her, utjevne de 3,9 millionene vi allerede har i minus, mener partiene.

- Og dessuten kutter vi i eiendomsskatten. Det er tross alt det viktigste!

PÅ STOKMARKNES nærmer det seg ferdigstillelse av nye Stokmarknes sykehus, som etter mye kamp er blitt til omtrent den størrelsen det var tiltenkt. Når åpningen nærmer seg, oppdager imidlertid alle noe faretruende:

Det er ingenting igjen av innholdet i sykehuset. Når regionens politikere skal ta bygget i nærmere øyensyn før dager før åpningen, er det bare tomme, hvite vegger der.

- Vi har gjort det vi har sagt hele tida, vi har bygd et sykehus på Stokmarknes, er den klare beskjeden fra Helse Nord.

- Vi sa ingenting om at det skulle være et innhold i sykehuset, legger sykehusdirektørørene til.

(Publisert i SortlandsAvisa torsdag 26. januar).