Saken oppdateres.

En eldre mann omkom lørdag formiddag i ei trafikkulykke på Hennes i Hadsel kommune. Det melder Politiet i Nordland i ei pressemelding.

Politiet bekrefter lørdag ettermiddag at alle pårørende er varsla.

Årsaken til ulykka fremstår som helserelatert, ifølge politiet.

– Spor på stedet kan tyde på at han mistet kontroll på sitt kjøretøy, som følge av et illebefinnende, skriver operasjonsleder Lars Halvorsen ved operasjonssentralen ved Nordland politidistrikt.

– Det er gjennomført teknisk og taktisk etterforskning på stedet, og avdøde vil bli obdusert

Det var klokka 11:46 at nødetatene fikk melding om et trafikkuhell mellom to personbiler ved Hennes i Vesterålen. I den ene bilen var det kun fører, en eldre mann. I den andre bilen var det tre eldre kvinner, opplyser politiet.

Ulykka skjedde på Hennes i Hadsel. Bildet er sensurert. Foto: Cathrine Kaspersen

VOL har vært i kontakt med et vitne som kom til stedet like etter ulykka, men som ønsker å være anonym.

Personen forteller at de fikk mannen ut av bilen, og to andre satte i gang med hjerte- lungeredning. Etter rundt 15 minutter kom det lokale brannvesenet på Innlandet, som hadde med hjertestarter.

Politi og ambulanse kom etter rundt en time, forteller vitnet.

Politiet meldte at den eldre mannen, til tross for iverksatt hjerte- og lungeredning, ble erklært død av lege på stedet kl. 12:50.

Politiet i Nordland meldte først om ulykka lørdag klokka 12:00 på Twitter.

De meldte først at det skulle være fem personer involvert, men bekrefta senter at det var fire personer, etter at VOL fikk et tips fra et vitne.

Ulykka skjedde på Fylkesvei 822.