Steinar Stephansen hos Sortland Auto gliser fra øre til øre over nybobla. Foto: Erik Jenssen

Det har vært mye ståk i bilspaltene verden over i forbindelse med lørdagens lansering av den nye bobla. Såpass regissert er det hele at VOL ikke får prøve bilen nå, men kun se den i utstillingslokalet, hvor den står tildekket frem til den offisielle avdukingen lørdags formiddag.

Bildene hadde vi selvsagt allerede sett fra før, men det var ikke uten en viss spenning da Steinar Stephansen hos Sortland Auto dro silkelakenet til side og avdekket den første nybobla i Vesterålen.

”Rund” er det første ordet som dukket opp i hodet. Og overraskende nok var ”praktisk” det neste.

For med lanseringen av den forrige nybobla ”New Beetle” i 1998 friskt i minne, så må man kunne si at dette er noe helt annet. For mens den forrige nybobla fremsto som et designfreak-produkt for svært spesielt interesserte, så må man kunne si at bilen som nå presenteres har noe helt annet ved seg. Større bagasjerom, nedfellbare seter, og utnyttelsen av kupèen gir deg følelsen av å ha havnet i en helt normal bil, dog med ”nogo attåt”.

En av finessene er stereoanlegget, signert gitarforsterker-ikonet ”Fender”. Steinar er snar til å få liv i radioen, og å fylle hele bilhuset med vellyd.

- Tøft, ikke sant!? roper han, og forteller når lyden har lagt seg, at i en av spesialversjonene, kan du plugge gitarjacken rett i anlegget og slå deg løs med elgitar etter vegen. Eller kanskje helst på en rasteplass.

- Joda, sier jeg. Absolutt en guttebil, ja.

Dog ikke uten apell til jentene heller, skulle man tro. Og ifølge Stephansen med dobbel-apell, rent aldersmessig.

- Her tenker VW å nå både det yngre publikumet som er ute etter noe litt spesielt, samt de godt voksne, som har minner om den originale bobla.

- Ja, for det virker som alle har en historie om bobla fra oppvekst eller tidlig voksenliv?

- Sånn er det nok for mange ja. Dette var bilen mange vokste opp i, og det var bilen mange anskaffet som sin første bil, så her er det mange historier å fortelle.

- Hvor mange slike biler tror du vesterålingene kommer til å kjøpe?

- Sånt er alltid vanskelig å spå. Men det tas inn 1.000 slike biler til Norge i 2012. Vi bør vel klare å selge 10 av dem her i distriktet.