Det bekrefter styreleder Erik Endresen som sammen med broren Tor eier halvparten av bedriften gjennom Sortland Elektro.

- I utgangspunktet hadde vi tenkt til å skyte inn mer kapital, men summen vi måtte ha gått inn med ble for stor, sier Endresen.

Han vil ikke si hvor mye eierne måtte skyte inn.

- Det var i alle fall mer enn hva vi var villige til å betale. Jeg har nettopp levert inn papirene for konkurs, sa Endresen til VOL fredag.

Stengte dører

Ifølge Erik Endresen var det ikke økonomi i selskapet til å fortsette.

- Nei, økonomien har vært svak. Først ønsket vi å gå inn med kapital, men den andre eieren (daglig leder Jimmi Lorentzen, journ. anm) ønsket ikke det. Likevel vurderte vi altså å gå inn med kapital, men etter nærmere vurdering er det ikke tilrådelig for oss, sier Endresen.

Dørene til butikken ble stengt tidligere i uka.

- Det er gjort etter juridisk råd fra vår advokat, av hensyn til å sikre at kreditorene. Vi ønsker ikke at ting skal forsvinne, sier Endresen.

Drev med service

Velo Data har holdt på siden 2013 i Rådhusgata 1 på Sortland. Regnskapstallene fra oppstartsåret viser naturlig nok beskjedne driftsinntekter på 739.000 kroner. Det ga et samlet resultat før skatt på 288.000 kroner. Ifølge bedriftens egen nettside har den levert backuptjenester, drift og IT-ansvar, hosting, reparasjon og service, samt diverse annet knyttet opp mot data.

Men nå er det altså slutt for bedriften som eies av Endresen-brødrene og Jimmi Lorentzen.