Forment kjøpes Nextjet opp av det norske selskapet NextMove, som er heleid av fiskebåtrederen Ola A. Olsen (56) fra Bergen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Flyviking-gründer Ola O.K. Giæver (63) hentet inn Olsen som ny hovedeier i flyvirksomheten i Nord-Norge for over ett år siden. Han sa da til avisen at Flyviking kunne gjenoppstå med de samme eierne som et nytt selskap.

Giæver har ikke ønsket å svare på om han er med i de nye planene, og henviser til Olsen. Sistnevnte har ikke svart på DNs henvendelser.

Administrerende direktør Heine Richardsen i NextMove, sier han ikke kjenner til om Giæver og Olsen har et samarbeid i den nye virksomheten. Han opplyser også at Giæver ikke er med i den daglige ledelsen av selskapet.

Nextjet gikk konkurs 16. mai, men skal etter oppkjøpet gjenoppta virksomheten i løpet av noen dager. Samtidig skal selskapet NextMove skifte navn til Leap.

Nextjet har 15 mindre propellfly og hadde inntil nylig en rekke regionale flyruter i Sverige. Noen av disse vil etter planen bli gjenopptatt tidlig i juni, skriver DN.