– Da jeg ble taklet og falt, tenkte jeg det verste. Det var bare ett år siden jeg knakk hånda og fryktet derfor et nytt brudd. Jeg klarte ikke å bevege foten og begynte å bli redd. Jeg lurte på når jeg ville få hjelp. Tankene raste rundt i hodet. Må jeg gjennom en ny operasjon?, var ett av spørsmålene jeg stilte meg, sier Husseini til VOL.

Lå i 40 minutter

Taklingen fant sted i kampen mellom Stålbrott/ Sortland2 og Grovfjord for halvannen uke siden. Like før slutt satte Grovfjord-kaptein Stian Christensen inn en takling som så alt annet en pen ut. Husseini gikk ned for telling og ble liggende. Dommeren valgte å blåse av kampen, selv om det var fem minutter igjen. Først etter 40 minutter kom ambulansen og kjørte ham til sykehus. Der ble det konstatert at det er snakk om en form for meniskskade.

– Jeg lå der i 40 minutter, men det føltes som om det var en hel time, minst. Jeg skulle ønske at ambulansen kom tidligere, men dessverre hadde de ikke kapasitet til å komme før. Dersom skaden hadde vært mer alvorlig, som for eksempel et brudd, ville det vært uheldig å ligge der så lenge, sier han.

Klarte ikke røre foten

Flere har stilt seg spørsmålet om hvorfor 20-åringen ble liggende på banen i stedet for å bli båret ut, i påvente av ambulansen. Selv er han klar og tydelig på årsaken.

– Hvordan skulle jeg kommet meg av banen når jeg ikke kunne bevege foten? Med så store smerter som jeg hadde da, ville jeg ikke gått med på at noen hadde prøvd å bære meg av banen før ambulansepersonellet kom. Risikoen var for stor, sier han.

Aber Ali Husseini er oppe og går, men må holde seg i ro siden han er sykmeldt. Foto: Vidar Eliassen

Sykemeldt

Nå må Husseini sitte på sidelinjen i minst to måneder, kanskje lenger. Eksakt hvor alvorlig meniskskaden er, får han svaret på først i neste uke når han skal på MR-undersøkelse.

– Jeg må bare håpe på det beste og være tålmodig. Akkurat nå er jeg sykmeldt og kan ikke gjøre noen ting. Det er en ganske frustrerende situasjon å være i, sier Husseini.

På spørsmål om hva han tenker om selve taklingen av Grovfjords Stian Christensen, har Husseini blandede følelser.

– Vi hadde noen diskusjoner før taklinga der han var uenig i flere dommeravgjørelser. Rett etter taklingen kom han bort til meg og sa at det ikke var med vilje. Selv er jeg ikke så sikker på det siden vi var uenige og diskuterte en del under kampen. Jeg oppfattet det slik at han prøvde å ta meg, sier han.

– Takling på ball

Mandag ble det for øvrig kjent at de siste minuttene av kampen mellom Stålbrott/Sortland 2 og Grovfjord, skal spilles om igjen.

Når VOL tar kontakt med Grovfjord-trener Hege Thomassen, som taler på vegne av Stian Christensen og klubben, svarer hun:

– Jeg har sett taklingen flere ganger og snakket med flere andre, inkludert dommere, som mener at det er takling på ball. Intensjonen til Stian var å ta ballen. Hensikten hans var ikke å drepe spilleren, men å ta ballen. Han traff heller ikke kneet til Husseini. Fotball er en kontaktsport, ja, kanskje var taklingen litt for hard, men man kan ikke henge ut spillere for det. Dessuten fikk Stian tre kampers karantene, noe som er strengt, utdyper hun overfor VOL.

Vil ikke krangle

I likhet med resten av klubben ønsker Grovfjord-treneren nå å legge hendelsen bak seg og se frem til minuttene som skal spilles om igjen.

– Vi har redegjort for at vi mener det var feil at kampen ble blåst av. Når det var fem minutter igjen av kampen, kunne vi ha gjort noe med resultatet, sier hun.

Thomassen er heller ikke interessert i å gå inn en krangel med Stålbrott om hva som er rett eller ikke.

– Vi er lei av saken og ønsker å bli ferdig med den. Dette er ikke noe å bråke klubbene imellom om. Ingen er tjent med skittkasting. Dersom Stålbrott er uenige i avgjørelsen, må de ta det med kretsen, slår Hege Thomassen fast.

Her ligger Husseini nede for telling etter at han ble taklet i kampen mellom Stålbrott/Sortland2 for en drøy uke siden. Foto: Vidar Eliassen

Blir mer forsiktig

For Husseinis del, har han gjort seg noen tanker om hva han vil ha i bakhodet når han etter hvert kan begynne å spille fotball igjen.

– Jeg vil bli mer forsiktig i duellspillet enn jeg har vært til nå. Jeg kommer nok ikke til å gå så kraftig inn i taklinger heller, men vi får se, det er vanskelig å spå, sier han.

Om minuttene som skal spilles om igjen mellom Stålbrott2 og Grovfjord, svarer Husseini at han synes det er en absurd situasjon å være i.

– For meg blir det litt tullete. Dersom det hadde vært snakk om en hel omgang, hadde jeg forstått det. Det er langt å kjøre i over to timer for å spille noen få minutter. Men dersom Grovfjord tror at de bare komme hit og snu kampen på drøye fem minutter, så får de bare tro det. Så enkelt blir det ikke, slår Aber Ali Husseini fast.