Det var godt og varmt i Vesterålen mange steder natt til søndag. Flere steder ble det registrert opp mot 20 grader i løpet av natta, men vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Tromsø, Håvard Thorseth avkrefter at det var tropenatt.

– For at det skal være tropenatt må det være registrert over 20 grader gjennom 24 timer. Og det var det ikke i Vesterålen siste døgn. Men at det var registrert over 20 grader i natt flere plasser, tviler jeg ikke på, påpeker han.

Thorseth sier det på Stokmarknes ble registrert 18 grader, mens det på Sortland var 17,8 grader klokka 01 i natt.

Uvanlig varmt

– Det var uvanlig varmt for årstiden.

Været søndag byr på vind fra sørvest og liten til stiv kuling på kysten med enkelte regnbyger. Slik fortsetter det også gjennom dagen før det mot kvelden vil roe seg noe ned.

– Det blir roligere vind natt til mandag og først på dagen i morgen, og det kan komme enkelte regnbyger. Utover mandagen kommer et lavtrykk fra sør med regn utover ettermiddagen med økende vind. Det blir opp i stiv kuling fra nord-nordøst.

På tirsdag roer vinden seg igjen og nedbøren gir seg for det meste. Det blir for det meste oppholdsvær tirsdag.

Nytt lavtrykk onsdag

– Etter hvert kommer det et nytt lavtrykk inn på onsdag, men det kan komme til å passere Vesterålen. Det blir vind fra nord-nordvest uten store nedbørsmengder, noe som nok fortsetter utover uka med rolig vind og mulighet for solgløtt, fortsetter Thorseth.

Meteorologen varsler forholdsvis kjølige temperaturer utover uka, og særlig fra tirsdag vil temperaturene ligge lavt med kald luft og neppe over 10 grader.

– Slik ser det ut i hovedtrekk for den kommende uka. Vi kan nok kalle det sånn «midt på treet-vær» oppsummerer han.