Det melder Hadsel kommune i en pressemelding tirsdag.

Kommunens nye kultursjef kommer opprinnelig fra Øksnes, men flyttet til Hadsel for flere år siden og er nå bosatt på Melbu.

– Jeg har blitt utrolig glad i kommunen og alt den rommer. Det er også mye av grunnen til at jeg søkte jobben da den ble utlyst. Det er et veldig sterkt frivillig engasjement, gode mennesker og et rikt liv i Hadsel. Jeg har lyst til å være med å skape og få til gode ting her, forteller 47-åringen, som overtar stafettpinnen etter Kari Ann Olsen Lind.

– Tror jeg kan bidra positivt

Gustavsen har bred utdanning og arbeidserfaring blant annet innenfor ledelse og markedsføring og har vært i VOL siden 2018.

– Hva bringer du med deg inn i jobben som kultursjef?

– Jeg føler jeg har blitt god på å lede og bidra til samarbeid. Jeg anser meg selv som kreativ, målrettet og rettferdig. I tillegg har jeg opparbeidet meg et stort nettverk i hele Vesterålen, og jeg tror regionalt samarbeid bare vil bli viktigere i årene som kommer. Summen av alt gjør at jeg tror jeg kan bidra med noe positivt i denne jobben, sier den nye kultursjefen i pressemeldingen.

Korps, kor, frivillighet og friluftsliv

Hun forteller om en barne- og ungdomstid i både korps, kor og på håndballbanen og er fremdeles svært opptatt av kunst og kultur.

– Jeg vil utvide kulturbegrepet til å omfatte hele lokalsamfunnet. Fra kulturskolen til frivillighet og friluftsliv, for å nevne noe. Et velfungerende kulturliv er viktig for innbyggerne vi har og for å kunne være attraktiv for potensielle tilflyttere, sier Gustavsen.

– Stina er en naturlig brobygger

Oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen er svært fornøyd med å få Gustavsen med på laget.

– Stina kommer inn med god kompetanse på hvordan vi kan utvikle kulturenheten i Hadsel kommune. Hun er en naturlig brobygger mellom det kommunale, det kommersielle, lag og foreninger. Vi gleder oss til hun er på plass, sier Pedersen.

Etter planen har den nye kultursjefen sin første arbeidsdag 1. april neste år.