Det nye styret i Vesterålen Fpu.

Fremskrittspartiets Ungdom Fpu har foreløpig ikke lokallag i hver enkelt kommune, men ett lag for hele Vesterålen. Fpu-erne møttes torsdag for å avholde årsmøte, og for å velge nytt styre og leder.

Rudi Helmersen fra Lødingen ble gjenvalgt som leder, og takker gjennom VOL for tilliten ved å erklære at han og styret skal gjøre sitt beste for å påvirke politikken i Vesterålen i sin retning ved valget til neste år.

- Vi ser frem til et godt valg der vi skal farge Vesterålen blå, i samarbeid med Høyre. Vi ser frem til et godt samarbeid med Høyre, for vi har mange ting å samarbeide om. Ungdomspartiene i Høyre og Frp satte seg for en tid siden ned og sammenlignet politikken vår, og kom fram til at vi reelt sett har 100 ting vi er enige om, og som også moderpartiene er enige om.

- Men hva tror du er grunnen til at man da ikke klarer å finne sammen bedre enn man gjør i enkelte kommunene i dag?

- Jeg tror det er lokale forhold og personkonflikter som gjør at man ikke klarer å samarbeide. Det gjelder også på venstresida, men dette må man legge bort, sette seg sammen og samle seg om felles kandidater til for eksempel ordførervervet. Det vil være det beste.

- Hvordan vil Fpu backe valgkampen?

- Vi vil ha Fpu-ere på listene, det er det ene. Men vi vil også gå ut i valgkampen og kreve endring NÅ på vegne av ungdom og eldre. Vi vil ut på gater og torg, men kanskje vår største oppgave først og fremst er å jobbe overfor ungdom i for eksempel skolevalgkampene og paneldebattene for å rekruttere ungdom.

- Er det lett å engasjere ungdom?

- Det er dette som er dårlig. Det er en del ungdom som ikke er interessert, og i det hele tatt bry seg om valgkampen. Men dette er viktig, for det handler om demokratiet uansett hvem du holder med. Det tar egentlig bare fem minutter å logge inn på ei partiside og se om dette er noe for dem. Det oppfordrer jeg alle til å gjøre, avslutter Helmersen.