Denne uka startet kampanjen som går ut på at man sykler eller går til skolen, og ikke blir kjørt for å komme seg fram. Det er Steine skole i Bø sammen med Myre skole og Sommarøy skole i Øksnes som er med.

Mindre luftforurensing

Det er Miljøagentene, barnas egen miljøvernorganisasjon, som har kampanjen. De ønsker å engasjere barneskoleelever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen, og bidra til mindre lokal luftforurensing og CO2-utslipp skapt av biltrafikk.– Vi ønsker at barn selv skal få være med å bestemme hvordan de ønsker å ta fatt på skoleveien. Slik kan de være med på å påvirke voksne til å gjøre gode miljøvalg, forklarer sier Hanna Hågensen Aasen, kommunikasjonsansvarlig i Miljøagentene.

Månen og tilbake

Målet er å nå distansen til månen og tilbake, som tilsvarer 800.000 kilometer. I fjor var det 26.000 elever med på kampanjen, og da gikk de 727.000 kilometer til sammen. På ferden skal elevene gjennom fire ukesoppdrag der det kommer til å være ulike tema blant annet natur og lokalmiljø, sykkel, klima og verden samt lufta vår. På denne måten får elevene utfordret kreativiteten og samarbeidet i klassen samtidig.

Minimaliserer trafikk

Rektor ved Sommarøy skole, Hilde Tendeland synes det er flott at skolen er med på kampanjen.– Det ser lovende ut til nå, vi har en deltakelse på nesten 100%. Vi har deltatt i to år, og før det var vi med på "Gå til skolen". Det er også ei oppfordring til å være med å styrke fysisk og til å komme seg til skolen gjennom å gå eller å sykle. Det minimaliserer trafikken utenfor skolen også, sier hun.