Det skyldes en stor solflekk som eksploderte mandag kveld etter å ha vokst i rekordtempo. Eksplosjonen har så forårsaket solstorm, som er ventet å treffe jorden i kveld. Eksplosjonen har enorm energi.

Større enn på jorden

Eksplosjonen er med enorme magnetfelt, og ikke som eksplosjoner vi kjenner til på jorda. Resultater er sterke stråler som raser med lysets hastighet ut i verdensrommet. Det er ikke noe å være redd for, jorden er beskyttet mot slikt. Atmosfæren stopper den harde strålingen.

Det som kan skje er at det blir utfordringer for romfartøy og det kan ramme kraftinstallasjoner i høyere strøk. Det kan også slå inn på GPSer og gjøre de mer unøyaktig. Dette har skjedd flere ganger før og da har fåtallet merket noe til det.

Strandede hvaler

Tidlig i 2016 strandet 29 hvaler rundt Nordsjøen. Forskerne skjønte ikke hvorfor, ettersom at obduksjonen viste at de friske, unge og mette. Strandingene fikk stor internasjonal interesse, og flere forskere kom med teorier om hva som kunne ha skjedd, alt i fra forgiftnint til klimaendringer.

En nyere undersøkelse viser at solstormer som påvirker magnetfeltet kan være årsaken.  De geomagnetiske forstyrrelsene kan ha forvirret hvalens evne til å navigere, noe som kan ha ført dem til det grunne vannet.

Aurora Borealis

Det man der imot kan merke det på er himmelen. Det kan bli litt av et skue med Aurora Borealis, også kjent som nordlys. Fotoglade vesterålinger får gripe kamera fatt og ta turen ut i kveld.