Bjørn F. Rørvik debuterte som forfatter i 1996 med Reddikhaien, en vilter og humoristisk bildebok om den lure reven og den forsiktige grisen, to kamerater som går igjen i flere av de andre bøkene.

Nå kommer han til Bø for å underholde store og små på Bø bibliotek.

Eventyrstund

– Vi regner med at det kommer en del unger, vi har sendt ut informasjon om arrangementet både i sosiale medier og lagt det inn i arrangementskalenderen. Det er ikke så ofte vi får forfatterbesøk, så det er litt stas, sier Linda Martinussen ved Bø bibliotek.

Hun forteller at forfatteren både skal holde foredrag og fortelle litt om hvordan det er å være forfatter, samt lese et eventyr.

– Også skal vi ha salg av kaffe og kaker, vafler og saft for de som kommer. Vi prøver å gjøre det litt koselig, sier Martinussen.

Rørvik har blant annet skrevet bøkene Vaffelfisken og Prikkesyken og blant de mange barnebøkene han har er også Purriot-bøkene.

Først politi, deretter forfatter

Neste gang det blir forfatterbesøk i biblioteket blir under festivalen Reginedagan, da blir det bokbad.

– Hanne Kristine Rode kommer, hun er tidligere politibetjent og nå forfatter. Hennes siste bok heter «Offerdyr» og det er ikke så lenge siden den kom ut, hun har også skrevet boka «Gudmoren», sier Martinussen, som tror det blir et fint og spennende bokbad.

– Det passer godt med en forfatter inn i Reginedagan. Rode skal holde foredrag der hun forteller om det å være politi og overgangen til å bli forfatter. Under Reginedagan er det veldig mye som skjer i Bø, sier hun.