Fra fyringsoljetanken i Nyksund til sildoljetanken på Melbu. Nå får Vesterålspublikum høre hva Maja Bugge har i tankene. Foto: Kristin Aafløy Opdan

Cellisten Maja Bugge, har gjort seg bemerket både som komponist og utøvende musikk. Bugge vant i 2010 Gullsekken for beste DKS-produksjon og har jobbet ved flere av de store teaterhusene i Norge. I 2009 fikk hun lyst til å lage noe helt eget, et prosjekt der celloen og musikken kunne få klinge alene.

– Plateprosjektet tok form da jeg besøkte den rustne Shell-tanken i Nyksund for ett par år siden. I dette rommet er det plass til de stilleste lydene samtidig som celloen får en helt særegen og rik klang. Man hører også alle lydene utenfor rommet. Dette gjør at naturlydene blir en viktig medspiller, sier Bugge i en pressemelding.

Platen er blitt et meditativt og stillferdig møte mellom Bugges musikk og fiskeværet. Frode Berntzen er produsent for platen som gis ut på plateselskapet Euridice. Nå er det duket for lanseringskonserter i Vesterålen

11. Juli blir det solokonsert i Neptun-tanken under Sommer Melbu.

- Jeg kommer til å spille en del komposisjoner fra soloplaten, i tillegg har jeg laget et nytt verk som er inspirert av tittelen på årets festival; «innenfor-utenfor». Verket har fått tittelen Mellom. Jeg søker ofte i grenselandet mellom den tradisjonelt vakre, store celloklangen og lydlige tilstander som står i kontrast til det vakre. Etterklangen i Neptun-tanken kommer til å gi disse tilstandene en ny dimensjon, sier Maja Bugge.

Fredag 13. juli blir det lanseringskonsert i Nyksund der det inviteres til minikonsert, kake, brus, utstillingsåpning og ikke minst lydlek for store og små. Shell-tanken ligger ved Holmvik brygge. Husk varme klær!

Maja har også fått med seg barndomsvenninnne og fotograf Kristin Aafløy Opdan på plateprosjektet sitt. Opdan begynte med å dokumentere Maja i oljetanken og tok seg etter hvert også turer rundt i Nyksund med kameraet. Resultatet er å se på veggene på Ekspedisjonen i Nyksund og platecoveret.