Entusiaster fra en tysk fanklubb hengte dette banneret opp på rekka til Nordstjernen under siste tur langs kysten. Foto: Alfred Jacobsen

I mars 2012, etter 56 år, dro MS Nordstjernen på sin siste tur langs norskekysten. En gruppe hurtigrute-venner avtalte over det tyske web-forum Hurtigforum.de (et web-forum fra og for hurtigrutevenner i det tyskspråklige område) å være med på denne turen. Med banneret ville de være med å gjøre denne siste turen til en glad reise og også gi uttrykk for sin tilknytning til denne "Old Lady", fremgår det at en pressemelding fra Hurtigrutemuseet.

Med mottoet "Forever Young" ble det skapt en slagkraftig slogan, som viste seg å bli et synonom for avskjedsturen til MS Nordstjernen. Passasjerer og mannskap hjalp til å sette banneret i riktig posisjon, både i havnene og ved møte av andre båter. Online-aviser langs kysten overtok mottoet. Banneret ble vist på TV og i havnene ble denne kjente sangen av Alphaville spilt av forskjellige musikkgrupper.

Sammen med reiselederen Asgeir Larsen ble det startet en underskriftsaksjon for medreisende og mannskap, som gjorde banneret til et historisk tidsdokument. Gruppen vil gjerne at dette banneret skal få en værdig plass, og vil herved overgi det til hurtigrute-museumet. For overrekkelsen til museumet, reiser en av gruppemedlemmene fra Tyskland til Tromsø og derfra med MS Finnmarken, som avløser MS Nordstjernen, til Storkmarknes. Hurtigrutemuseumet, under ledelse av Kaptein Sten Magne Engen, gleder seg til å ta i mot banneret og har allerede funnet en plass for det.

Overrrekkelsen finner sted den 7. juli 2012 kl. 14:15 (ved ankomsten av MS Finnmarken) i Hurtigrutemuseumet i Storkmarknes.