- Når de får til å bygge hytter i fjellområder på Geilo og på Finse, må vi klare det i Bø også. Jeg vil at hele Ryggedalen skal bli åpent for hytte- og fritidsboliger, sier Pedersen til VOL.

20 tomter

Kommunen har så vidt startet arbeidet med ny arealplan og ønsker i den forbindelse innspill. Noe av det politikerne ser ut til å enes om, er at det må bygges flere hytte- og fritidsboliger i kommunen. Selv er Pedersen en stor tilhenger av flere hytter- og fritidsboliger i kommunen. Samtidig presiserer han at hytter ikke bare må bygges nede med sjøen og ved vann, men også lenger oppi terrenget. Derfor mener han at et hyttefelt på rundt 20 tomter i Ryggedalen er et spennende forslag.

- Hvorfor kan ikke vi begynne å bygge i våre fjellområder? Det er noe de har fått til flere steder sørpå og jeg har tro på at det kan være en god løsning. Jeg ser for meg at et slikt hyttefelt et stykke opp i Ryggedalen, godt omgitt av naturen. Ryggedalen er også et flott område med et fint skiterreng. Dessuten ligger det sentralt med kort vei til Bø og Sortland, sier han.

-Attraktivt

Pedersen presiserer at de fleste som skal bygge hytte i kommunen ønsker å bygge ned mot havet.

- Det har vi prøvd å legge til rette for, men jeg mener det er positivt at vi får flere hytter opp i fjellområdene. Fjellet er attraktivt for mange. Når det er sagt trenger det ikke å være i Ryggedalen heller, men jeg mener at det er et spennende område, sier han.

Om det viser seg at det ikke blir hyttefelt i Ryggedalen i forbindelse med denne arealplanen eller senere, blir ikke Pedersen slått ut av den grunn.

- Jeg prøver bare å tenke . Jeg tror som nevnt at de mulighetene finnes i fjellområdene i Ryggedalen, sier han.

Hytter ved vann og sjø

Landbrukssjef i Bø kommune, Tor Andersen, forteller at de mest attraktive hytteområdene i Bø ligger på østsiden av Jørnfjorden, i Røsnes og i Guvåg.

- Disse områdene har vært populære i en ti års tid. Vi ser til stadighet at folk ønsker å bygge i disse områdene, sier Andersen.

Andersen kjenner ikke til at det er noe stort påtrykk for å bygge hytter i fjellområdene i Ryggedalen og er usikker på hvor attraktivt det fjellområdet er. Han tror at det er størst interesse for å bygge hytter lenger ned i dalen.

- Det er allerede en del hytter rundt Ryggedalsvannet som ligger solvendt til i et fint område. Det har også vært foreslått å bygge flere hytter rundt Ryggedalsvannet. At folk ønsker å bygge hytter i nærheten av vann, skjønner jeg veldig godt, slår han fast.