Det var Norske kokkers landsforening som sto for kåringen, som offisielt heter NKL Årets Young Chef 2022.

I juryens begrunnelse, står det blant annet å lese at hun tross sin unge alder, har sett, blitt sett og har opplevd mye.

I et tidligere intervju i Våganavisa, som først sto på trykk i VG, snakket Mymint blant annet om oppveksten hos bestemoren i Thailand, der det ble laget svært mye mat.

– Her ble jeg nysgjerrig på hva som de puttet i gryten for at det skulle lukte og smake så godt. Man bruker jo ekstremt mye krydder der, det er jo annerledes enn i Norge, uttalte hun da.

Denne bakgrunnen blir også trukket frem i juryens begrunnelse for at hun fikk prisen som Årets Young Chef.

«Den unge spiren vokste og ble interessert i mat og historiene bak. Nysgjerrigheten på hvorfor hvilke krydder ble brukt og vedkommende har fått det beste av både sin egen kultur og det norske - man bruker jo ekstremt mye krydder der, det er jo annerledes enn i Norge», står det blant annet å lese.

Det pekes også på at hun i Norge lærte å bake deilige kaker og lage fiskekaker av fisken bestefar fisket.

«Så man kan trygt si at vedkommende har fått oppleve en helt annerledes matkultur etter at vedkommende kom til, men allikevel like interessant»

Hevdet seg i konkurranser

Mymint startet som lærling på Thon Hotel Lofoten i 2017, der har hun fortsatte å jobbe siden hun var ferdig som lærling.

– For oss betyr dette veldig mye og vi blir utrolig kry over alt Mymint har fått til, har Hotelldirektør Erik Tharaldsen tidligere uttalt til Våganavisa.

Mymint har også gjort seg bemerket med flere sterke prestasjoner i løpet av det siste året.

I desember ble hun både kåret til årets nykommer og tok sølv i kokke-VM. Tidligere på høsten tok hun 2. plass under NM i kokkekunst.

Her i Norge lærte vedkommende å bake deilige kaker og lager fiskekaker av fisken bestefar fisket. Så man kan trygt si at vedkommende har fått oppleve en helt annerledes matkultur