CYBER: Cyber forsvaret CTO Andøya. En fornøyd gjeng som har landet trygt etter oppdrag i verdensrommet. Foto: NAROM

Romskipet Aurora er et nytt publikumstilbud for rominteresserte i alle aldersgrupper. Senteret har blant annet et spesielt fokus på nordlysforskning, som har vært bærebjelken i norsk romfart og aktiviteten ved Andøya Rakettskytefelt. Besøkende får oppleve hvordan det er å være på er romsenter, og få et innblikk i hvordan man forsker på nordlys. Det skriver NAROM i ei pressemelding.

- Dette er helt nytt og unikt tilbud rundet temaet verdensrommet og spennende fenomener som blant annet nordlys, sier Arne Hjalmar Hansen, daglig leder ved NAROM og Romskipet Aurora.

- Vi vet at det er mange som er både spente og nysgjerrige på hva romskipet er, og derfor legger vi nå til rette fra torsdag til søndag for at folk flest kan få anledning til å både se og oppleve det nye senteret, sier Hansen. Vi har allerede hatt flere skoleklasser og turistgrupper på oppdrag i romskipet, og dette har vært nyttig i en innkjøringsperiode. Vi føler oss derfor klare til å åpne dørene på alvor for publikum og turistgrupper som ønsker å få med seg denne opplevelsen, skriver Hansen i pressemeldinga.

Fire oppdrag

Det vil bli kjørt fire oppdrag i romskipet for hver av de fire dagene vårfesten skal vare. Oppdraget er en virtuell reise ut i verdensrommet med romskipet hvor man først besøker nordlyset. Det hele starter med en intro-film som forklarer hva som skal skje. Deretter får deltakerne på seg egne drakter (flight-suits) og blir så ført inn i romskipet av en guide (Mission Commander) som leder gruppen gjennom reisen i verdensrommet. Underveis i reisen får deltakerne utføre oppgaver både enkeltvis og sammen med andre, slik at reisen og oppdraget skal bli mest mulig vellykket. Etter at romskipet så har landet trygt i Oksebåsen, er det tid for oppsummering og utdeling av egne sertifikat som bekrefter det deltakerne har vært med på. Og et gruppebildet av romfarts-crewet ser også ut til å være populært etter landingen.

Film og omvisning

- Det er mulig å kjøpe billetter i døra eller bestille på romskipets hjemmeside. For de som planlegger å delta på oppdrag med romskipet, kan det være lurt å sikre seg plass på forhånd i og med at det er begrenset plass for hvert oppdrag, sier Hansen.

For de som ikke ønsker å reise på oppdrag i romskipet, er det mulig å delta på framvisning  av en ny film om nordlyset og Andøya Rakettskytefelt som hadde premiere under statsministerens besøk, samt få en omvisning i romskipet og utstillinger. I tillegg har senteret en egen Space Shop der man kan handle spennende romfarts- og gaveartikler, blant annet astronautmat. Det skriver NAROM i ei pressemelding.