Tidligere i august skrev VOL at Tommy Nygård legger ned «Blue City Shop» etter 12 års drift. Da han startet opp erotikk- og sexleketøybutikken på Sortland, var det mange som var skeptiske til om det ville gå rundt. Men det gikk, i 12 år, helt til Nygård fant ut at han ville gjøre noe annet.

Nå er det altså klart hva det blir. Sammen med samboeren Line Uhre skal han drive en møbelbutikk, Rocka møbler og interiør, på Sortland.

– Det er kun to butikker i Norge for øyeblikket, i Fredrikstad og i Kristiansand. Så holder de på å starte opp i Barcelona, det blir den tredje, Sortland blir den fjerde butikken, sier Nygård.

Og paret er entusiastiske.

– Vi var innom mange steder før vi landa på dette, og ble overbevist om at dette var noe vi skulle satse på, sier Nygård.

Gamle bibliotekslokaler

Butikken skal ligge i de gamle bibliotekslokalene på Sortland storsenter. Det vil si at de har god plass. Flere har allerede kommet innom og kikket, ifølge Nygård, og de håper å få butikken i drift i løpet av året.

– Det er jo allerede ganske mange møbelbutikker på Sortland?

– Jada, men vi har jo litt mer og andre varer. Dessuten blir det ikke bare en sortlandsbutikk. Det blir den eneste i hele Vesterålen, og hele Nord-Norge. Vi får et større marked. Her kan vi få folk fra Harstad, Lofoten, Narvik og så videre, sier Nygård.

Egendesignet sofa

Rocka har sin egen nettbutikk, og noe av det som gjør at butikken skiller seg ut er at produktene tilpasses kundene fullt ut, ifølge Nygård.

– Her kan du få designe din egen sofa. Du kan få velge farge, legge på eller kutte lengden, velge fasong, få designa sofaen etter stua så det passer, sier han.

Line Uhre utelukker heller ikke at det kan bli mer interiørarbeid, der de kan ordne hele rom for kunder.

– Vi kan nok ta på oss sånne oppgaver også. Sørpå har de gjort det, innreda hele rom, sier hun.

Hun har lang erfaring fra butikk, og sammen blir de alså to erfarne selgere som skal drive butikk. Foreløpig kun de to, men de regner med å kunne ansette flere etter hvert. Først gjelder det å få starta opp.

– Vi håper jo at det kommer folk, og at de er åpne for å gjøre noe nytt, sier Uhre.

– Alle vi har prata om og fortalt det til, har vært positive. Det er et eget design på disse møblene, så det er ikke noe du får andre steder, sier Nygård.