Fra leteaksjonens base i Skogbygda Skytterhus. Her ledet av innsatsleder i politiet, Roger Pettersen (t.h.). Foto: Thomas Frigård/Raumnes

- Jeg er svært skuffet og betenkt over at politiet har innstilt videre søk. Det går ikke an å gjøre et fullgodt søk med helikopter over så tett granskog, mener Pettersen.

- Det går skogsveger og stier på kryss og tvers inne i skogen, forklarer han.

- I tillegg var det allerede gått ti døgn før det ble gjort noe søk. Her må det folk ned på bakken og inn i området, mener Pettersen.

- Det er tungt

- Dersom Frank er skadet, så må man nok fysisk gå på ham for å treffe ham i den tette skogen. Vi har hatt nattetemperaturer ned mot 4 grader og han hadde bare en tynn blå jakke og ei olabukse på seg, forteller Pettersen og håper myndighetene innser alvoret i situasjonen

- Jeg har ligget noen netter og tenkt. Det er tungt, legger han til.

Nytt stort søk

I følge Pettersen ble det organisert et søk i helga med seks ekvipasjer fra Norske redningshunder og mannskaper fra både Norsk Folkehjelp Odal og Elverum.

- Vi jobber med å få enda flere med i det kommende søket, dersom ikke politiet iverksetter noe nå. Disse mannskapene gjør arbeidet på fritida og for egen regning, forklarer han.

Kartlegger data

- Nå holder de på å kartlegge søkene som er gjort og går igjennom dataene som er hentet inn, slik at man ikke går i de samme sporene når neste søk starter, legger han til.

Politiet har søkt etter den savnede hadselmannen, men mangler spor. De ber om tips fra publikum, skriver avisen Raumnes.

Tips og informasjon kan rettes til Nes lensmannskontor på tlf 63 94 46 00, og utenom kontortid på tlf 02800.