TyrkerenYusuf Deniz er for lengst blitt et kjent fjes for hadselværingene. Det er påsjuende året han nå driver restauranten Den Glade Kokk, i sentrum avStokmarknes.

Sliten

Det er imidlertid litt lengre mellom de brede smilene til Deniz nåenn det tidligere har vært.

-Det er bare å innrømme det. Jeg er blitt litt sliten. Det har vært tøffe år formeg privat i det siste. Jeg har fått for mange grå hår, litt for fort, sier36-åringen.

- Min pappa døde i november i fjor. Min mamma døde i februar i år.Rett etter dødsfallet til mamma døde også min bror og sønnen hans, samt mannentil min søster. De tre var på besøk i forbindelse med begravelsen til min mor,og den tragiske ulykken hvor de tre døde skjedde som følge av en gasslekkasjeder de overnattet. De omkom som følge av oksygenmangel.

Mange begravelser

Denizforteller at det i løpet av de siste to årene i hans familie har værtsju begravelser som han absolutt burde vært i, men som det ikke har latt seggjøre å dra til.

-Når man driver en restaurant som denne på Stokmarknes, så kan man ikke dra pådagen om noe skulle skje. Det er mange detaljer som skal stemme når det gjelderblant annet varebestilling, avtaler og personalansvar. Når jeg drar tilhjemlandet for å besøke familien, så er det heller ikke anledning å være borteså lenge som jeg selv føler er nødvendig. Det var veldig tungt for meg å måttedra tilbake altfor tidlig fra Tyrkia etter at jeg var der sist. Selv om detøkonomisk går riktig bra for Den Glade Kokk, så er det veldig lange dager påjobb, og mye ansvar. Det hadde vært enklere om jeg hadde drevet sammen mednoen, eller om jeg hadde hatt familien min her, sier Deniz.

Vil selge

-Penger betyr ikke alt. Jeg ønsker å kunne bruke atskillig mer tid sammen medmine kjære og nærmeste enn hva jeg har kunnet gjøre tidligere, sier han.

YusufDeniz er kommet til den konklusjonen at han nå gjerne vil selge restauranten sin.

- Jeg smiler ikke like bredt og ofte nå som jeg gjorde før. Hva jeg vilfortsette med etter Den Glade Kokk er jeg ikke sikker på. Jeg kunne egentligtenke meg til å gjøre det meste, sier han.

-Det er veldig mange som vil bli lei seg over å høre at du vil ut avrestauranten?

-Det er i så fall hyggelig å høre. Jo, jeg har veldig mange trivelige kunder, ogofte er det fullt her. Jeg tror Den Glade Kokk vil eksistere i lang tidfremover. Jeg vil fortsette å drive den, og ser frem til at noen andre overtar.Det er en veldig tøff bransje å være i, men regnskapene våre viser solidoverskudd. Vi omsetter for noe over fem millioner kroner årlig, og inkludertmeg selv er vi fem ansatte. For de riktige folkene er denne restauranten etsupert sted å drive. Skulle jeg anbefale noe, så måtte det være at man var etteam, gjerne et par, som drev den sammen, sier han.