Finn Arve Sørbø og Jardar Johansen står i spissen når Hålogaland Teaters store musikalsatsing i høst I Blanke Messingen, gjester Kulturfabrikken søndag. Stykket handler om en gjeng arbeidsledige kompiser som får ideen om å sette opp et strippeshow à la Chippendales, slik at de kan komme seg ut av en krevende hverdag.

– Forestillinga har gått for fulle hus i Tromsø med flere ekstraforestillinger på nyåret. At stykket er populært ser vi også på billettsalget på Sortland. Snart er det fullt hus, så min oppfordring er ”løp og kjøp” dersom du vil sikre deg en billett, sier Kulturfabrikk-produsent Randi Lervik.

Verdenskjent

Forestillingen har blitt spilt på teaterscener over hele verden siden filmen hadde premiere 1997, med Robert Carlyle i hovedrollen.  I Tromsø, for eksempel, har forestillingen solgt 8.000 billetter.

– Det er stor stas at vi kan tilby publikum i Vesterålen på en kvalitetsmusikal som dette gjennom samarbeidet vi har med Hålogaland Teater, sier produsent ved Kulturfabrikken, Lervik.

Nordnorske tekster

I Blanke Messingen har blitt oversatt til nordnorsk av Ragnar Olsen. Regien er ved Ivar Tindberg, mens Gjermund Andresen har stått for scenografien. 16 skuespillere og åtte musikere står på scenen i forestillingen som i stor grad består av lun humor og