– Svolvær var med i starten av kampen.  Vi gjennomfører en svak første omgang og er ikke helt påskrudde. Vi slurver i pasningsspillet, men leder 1-0 til pause, sier trener Marius Jørgensen.

I pausen blir han og jentene enige om at de kan mye bedre og at det vil være atskillig artigere å gå ut igjen på banen dersom laget spiller slik de kan. Og slik ble det.

– Vi gjorde tre bytter i pausen. Spillerne som kommer inn bidrar på en positiv måte. I andre omgang har vi ballen nesten hele tiden og spiller fin fotball. Det er nesten total dominas.  Jeg er godt fornøyd med hva vi presterer, sier han.

Laget hattrick

Særlig fornøyd var Jørgensen med Elisabeth Joakimsen, som kom inn etter pausen. Hun gav seg ikke før hun hadde scoret tre mål og leverte dermed et ekte hattrick. Sortlands øvrige mål ble scoret av Lotte Hokland, Malin Johansen og Lise Olsen.

Jørgensen synes det er positivt at de som sitter på benken kan komme innpå og gjøre det såpass bra.

– Det viser bare at jentene som ikke har spilt så mye så langt i år, er kapable til å bidra og gjøre det bra når de får sjansen, sier han.

I god posisjon

Sortland har bare tre kamper igjen før grunnserien i Hålogaland er ferdigspilt. De beste lagene, som foreløpg ser ut til å bli nettopp Sortland, i tillegg til Mjølner, går inn i en ny serie med de beste lagene fra Nordland.

– Akkurat nå leder vi tabellen og har gitt oss selv en god posisjon. Vi er inne i en god periode. I kveld vant vi en kamp vi skulle vinne. Nøkkelen nå blir å finne toppnivået i de resterende kampene, slår Marius Jørgensen fast.

Kamfakta:

Svolvær/Henningsvær/ Kabelvåg-Sortland:  0-6 (0-1)

Kabelvåg kunstgress

Dommer: Christian Klæbo (Stamsund)

0-1 Lotte Hokland

0-2 Malin Johansen

0-3 Lise Olsen

0-4 Elisabeth Joakimsen

0-5 Elisabeth Joakimsen

0-6 Elisabet  Joakimsen