I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 11,003 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 23,9 øre.

Søndagens snittpris per kWh er 10,2 øre lavere enn lørdag og 1,6 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra strømbørsen Nord Pools nettsider.

Maksprisen søndag på 23,9 øre per kWh er mellom klokken 19 og 20. Den er 1,1 øre lavere enn lørdag og 9,7 øre høyere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på -6,05 øre per kWh mellom klokken 15 og 16 og er den laveste i landet.

Siste innlegg

NTB

Makspris på 72,3 øre per kWh for strøm fredag

Fredag blir det høyest strømpriser i Sørvest-, Sørøst- og Vest-Norge. Mellom klokken 17 og 18 vil strømprisen der ligge på 72,3 øre per kilowattime (kWh).

I Midt-Norge blir prisen 50,3 øre per kWh på sitt høyeste, og i Nord-Norge blir den 35,5 øre, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,11 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen fredag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Midt- og Nord-Norge, da på 21,3 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 59,06 øre.

Onsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 65,1 øre per kWh og 21,01 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,97 kroner per kWh og 23,3 øre per kWh.

Strømstøtten dekker 90 prosent av prisen over 73 øre, time for time.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 29,7 øre per kWh fredag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 29,7 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 35,5 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 8,05 øre høyere enn torsdag og 3,9 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen fredag på 35,5 øre per kWh er mellom klokken 12 og 13. Den er 11,8 øre høyere enn torsdag og 8,9 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 52,3 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting fredag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 21,3 øre per kWh mellom klokken 1 og 2 på natten og er den laveste i landet.

Marius Birkeland

Et kjørefelt stengt i Lia etter steinsprang

Vegtrafikksentralen nord melder at det har gått et steinskred/steinsprang i Lifjorden i Øksnes.

– Det har kommet ned noen store steiner mellom Lia og Steinsvika som ligger i ene kjørefeltet. Entrepenør er på tur til stedet, opplyser Vegtrafikksentralen nord når VOL tar kontakt.

Ann-Julie Nordgaard Steffenakk

Lavest økning i landet - men Bø topper i fylket

4. kvartal 2023 hadde Nordland fylke et sykefravær på 6,5 prosent, som er en økning på 0,6 sammenlignet med samme kvartal året før. Dette er det fylket med lavest økning, men utviklingen i sykefravær blant unge mellom 25 og 40 år er negativ.

– Det er positivt at Nordland har den laveste økningen i sykefraværet på landsbasis. Vi ser at virksomheter som jobber systematisk og godt over tid med forebyggende arbeidsmiljøarbeid klarer å redusere sykefraværet. En forutsetning for å lykkes er et godt partssamarbeid, sier direktør Cathrine Stavnes ved NAV Nordland i en pressemelding, og legger til:

– Vi må samtidig være oppmerksomme på sykefraværet blant de unge. I samarbeid med arbeidsliv og utdanning jobber NAV for å få de unge kvalifisert for en stabil tilknytning i arbeidslivet.

I Vesterålen var sykefraværet slik:

  • Bø: 8,8 prosent

  • Sortland: 7,7 prosent

  • Lødingen: 7,4 prosent

  • Øksnes: 7,3 prosent

  • Hadsel: 7,2 prosent

  • Andøy: 5,5 prosent

Ann-Julie Nordgaard Steffenakk

Ble tatt i 143 km/t

Onsdag kveld ble en bilist stoppet på Lofast etter at UP hadde hatt gjennomsnittsmåling på bilen. Den ble målt til 143 kilometer i timen i 80-sonen.

– Førerkortet er midlertidig beslaglagt, meldte politiet i Nordland på X.

Ann-Julie Nordgaard Steffenakk

Reduserer fartsgrensen midlertidig

Foto: Skjermbilde/Statens vegvesen

Fra mandag 4. mars og ut mars måned vil det være redusert fartsgrense ved Sneisa Bru på Fv. 837 i Lødingen kommune.

I denne perioden skal det pågå vegarbeid på brua, og da vil det også bli lysregulering.

Det melder Statens vegvesen.

NTB

Forsvaret: Kystvaktskipet KV Sortland bidrar i letingen etter helikopter utenfor Bergen

Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH) bekrefter at et kystvaktskip er med i letingen etter et savnet helikopter utenfor Bergen.

Det er kystvaktskipet KV Sortland som deltar i letingen, bekrefter Jonny Karlsen ved FOH overfor NTB.

Rune Nybrott Hals

Forsinkelser i flytrafikken

Det er flere forsinkelser i flytrafikken i regionen onsdag kveld.

Widerøe-flyet som skulle lande på Andenes fra Tromsø klokka 17:30 har i skrivende stund ankomsttid klokka 18:50.

Det flyet skulle videre til Evenes og Bodø, og har fått ny avgangstid klokka 19:05.

Til Stokmarknes skulle det ankomme et fly fra Tromsø klokka 17:45. Ny ankomsttid er 19:00.

Det flyet skal videre til Bodø, som har fått nytt avreisetidspunkt 19:15.

Tromsø lufthavn måtte i ettermiddag evakueres etter at to personer skal ha gått tilbake gjennom slusa som kontrollerer reisende på flyplassen. Alle de ca. 1.000 flypassasjerene måtte dermed gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

Rune Nybrott Hals

14 fartssyndere på Steiro

Politiet i Nordland melder onsdag ettermiddag at Utrykningspolitiet har gjennomført laserkontroll i 60-sona på Steiro i Sortland.

Der skrev de ut hele 14 forenklede forelegg.

Høyeste målte hastighet var 81 kilometer i timen, melder politiet.

Rune Nybrott Hals

Innstiller fergeturer

Torghatten Nord melder om innstillinger på fergesambandet Melbu - Fiskebøl onsdag kveld.

Det er ruteturene fra Melbu klokka 20.15 og 21.30 og fra Fiskebøl klokka 20.55 og 22:10 som kanselleres.

Årsaken til innstillingene er mannskapsmangel.

Fra torsdag morgen skal det være normale ruter.

Rune Nybrott Hals

Personheis ute av drift

Personheisen på ferga som trafikkerer sambandet Melbu - Fiskebøl er ute av drift, melder Torghatten Nord.

– Passasjerer som er avhengig av heis bes benytte omkjøringsmulighet da det ikke er tillatt å oppholde seg på bildekk under overfart, skriver de.

NTB

Makspris på 65,1 øre per kWh for strøm torsdag

Torsdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 65,1 øre per kilowattime (kWh).

I Midt-Norge blir prisen 25,8 øre per kWh på sitt høyeste, og i Nord-Norge blir den 23,6 øre, viser tall fra hvakosterstrommen.no. Siden det er skuddår, sammenligner vi morgendagens tall med tallene fra den 28. februar i fjor.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,024 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen torsdag blir mellom klokken 4 og 5 på natten i Nord- og Midt-Norge, da på 21,01 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 49,7 øre.

Tirsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 68,6 øre per kWh og 18,9 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,28 kroner per kWh og 24,2 øre per kWh.

Strømstøtten dekker 90 prosent av prisen over 73 øre, time for time.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 21,7 øre per kWh torsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 21,7 øre per kilowattime (kWh) torsdag og en makspris på 23,6 øre.

Torsdagens snittpris per kWh er 2,5 øre lavere enn onsdag og 4,2 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no. Siden det er skuddår, sammenligner vi morgendagens tall med tallene fra den 28. februar i fjor.

Maksprisen torsdag på 23,6 øre per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 7,8 øre lavere enn onsdag og 6,3 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 40,4 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting torsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 21,01 øre per kWh mellom klokken 4 og 5 på natten og er den laveste i landet.

Rune Nybrott Hals

Advarer om elg i og ved veien

Vegtrafikksentralen advarer tirsdag trafikanter om mye elg på strekninga mellom Sortlandsbrua og Hadselbrua.

NTB

Kong Harald innlagt på sykehus i Malaysia

Kong Harald er blitt syk i løpet av sitt ferieopphold i Malaysia og er innlagt på sykehus der.

Det skriver Kongehuset i en pressemelding.

– Kongen er innlagt på sykehus. Hans Majestet Kongen har blitt syk i løpet av sitt ferieopphold i Malaysia og er innlagt på sykehus der, med en infeksjon. Kongen får god oppfølging av både malaysisk og norsk medisinsk personell, heter det.

Kongen er i en periode på privat tur til utlandet. Han fylte 87 år forrige uke.

Marius Birkeland

15 for fort i 60-sone

Utrykningspolitiet gjennomførte tirsdag fartskontroll i 60 sonen på Solstad i Lødingen. 15 førere ble ilagt forenklet forelegg for overtredelse av fartsbestemmelsene, melder politiet på X.

NTB

Nord-Norge: Snittpris for strøm på 24,3 øre per kWh onsdag

I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 24,3 øre per kilowattime (kWh) onsdag og en makspris på 31,4 øre.

Onsdagens snittpris per kWh er 12,9 øre lavere enn tirsdag og 1,6 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen onsdag på 31,4 øre per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. Den er 11,3 øre lavere enn tirsdag og 1,4 øre høyere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 48,3 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting onsdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

Minsteprisen blir på 18,9 øre per kWh mellom klokken 2 og 3 på natten og er den laveste i landet.

Ann-Julie Nordgaard Steffenakk

Holder pressekonferanse om Sørfold-drapene

Klokken 13:00 tirsdag tidlig ettermiddag skal politiet i Nordland holde pressekonferanse i forbindelse med drapene i Sørfold, natt til 1. januar.

– På pressekonferansen vil politiet gå nærmere inn på status i etterforskningen, samt gi en redegjørelse for hendelsesforløpet den aktuelle natten, skriver politiet i en pressemelding.

Tommy Hansen

Etterforsker sabotasje etter togavsporing

Lørdag ble det meldt at Ofotbanen hadde sporet av nok en gang, på tross av at den kun hadde vært åpen i få dager siden åpningen etter forrige avsporing.

Stengingen av Ofotbanen koster selskapet LKAB milliarder når jernmalmen blir liggende istedenfor å skipes ut fra Narvik. Men også fiskeindustrien blir hardt lidende når fisken fra blant annet Vesterålen ikke kan fraktes med jernbanen. Også pakketransport og varetransport til butikker i hele Nord-Norge blir påvirket, i tillegg til at den langvarige stansen mellom november og februar førte til mange flere vogntog på nordnorske vinterveier.

Nå etterforsker politiet om avsporingen kan være forårsaket av sabotasje. Det skriver politiet i Sverige selv på sine nettsider.

NRK skriver at politiet sier etterforskningen er rutinemessig, og at de ikke har noen mistenkte, men etterforsker bredt.

Tommy Hansen

Forsinkelse for Widerøe

Widerøe-fly til og fra Stokmarknes 17:45 er meldt ca. en time forsinket.