I ei pressemelding leser man at selskapet hadde et driftsresultat på −14,7 millioner kroner i årets tredje kvartal, sammenlignet med −11,4 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Den første produksjonssyklusen pågår, og selskapet har dermed ikke driftsinntekter ennå. Etter planen skal første slakting være gjennomført i midten av 2023, og først da vil selskapet få inntekter.

Ved utgangen av september hadde Andfjord Salmon omtrent 117 millioner kroner i kontanter, i tillegg til en gjenstående låneutbetaling på 5 millioner kroner, en ubrukt kredittfasilitet på 20 millioner kroner og 5 millioner i tilgjengelige tilskudd.

Gjennomsnittsvekt på 1.350 gram

– 30. november var gjennomsnittsvekten til laksen 1.350 gram, en økning fra 560 gram ved utgangen av september. Gjennomsnittsvekten på smolten var 120 gram da den ble satt ut 25. juni, skriver selskapet i pressemeldinga.

Fisken har en overlevelsesrate på 98,7 prosent, opplyser Andfjord Salmon, noe som er svært høyt.

Energiforbruket i det første bassenget på Kvalnes ligger godt innenfor selskapets mål om 1 kilovattime per kilo produsert laks.

– Andfjord Salmon henter sjøvann fra rundt 40 meters havdyp til selskapets gjennomstrømningsanlegg. Vannet i bassenget byttes ut 15 til 17 ganger i døgnet. Selskapets basseng er firkantformet og designet for å gjenskape strømforholdene i Golfstrømmen. Ved slaktevekt vil tettheten i bassenget være rundt 35-40 kg/m3, skriver de.

Kvalnes Fase 2

Andfjord Salmon er nå i gang med å detaljere den mest kostnadseffektive utbyggingsprosessen for Kvalnes Fase 2, som skal øke produksjonsvolumet fra 1.000 til 19.000 tonn sløyd fisk.

– Selskapet er på vei inn i sluttforhandlinger med leverandører som skal bidra til utbyggingen. Andfjord Salmon vil etter hvert invitere aksjonærer til en kapitalmarkedsoppdatering for å presentere utbyggingsplanen og tidslinjen for Kvalnes Fase 2, skriver selskapet.