– Vi satser på at det blir veldig bra, sier Bjørn Heireng i Sortland byforening fredag formiddag.

Den nye julegatebelysningen ankom tidligere denne uken, og de siste dagene har det vært høy aktivitet i Strandgata for å få de på plass.

– Vi har akkurat fått i gang en byforening, og da var det full fart for å få til noe. Ny julebelysning er kommet og vi har fått opp juletre, så da ønsker vi å lage et lite arrangement, sier Heireng.

Heireng sier at selve julegata, altså gjennom Strandgata, kommer på plass til åpningen.

– Fra Rådhusgata og opp mot rundkjøringen skal det settes opp noe belysning på lyktestolpene. Jeg forsto det slik at der var det noen deler som manglet, og at det dermed ikke er sikkert at de får opp alle disse til i morgen, sier han.

Fredag ble julegrana på Sortland pyntet. Foto: Erik Andreassen

Kanskje kommer Nissen

Fredag formiddag ble julegrana på torget pyntet med lys, og er dermed klar til julegrantenning lørdag. I forbindelse med dette er det lagt opp et program, med fakkeltog fra Kulturfabrikken og til torget 15:30. Deretter skal lysene på treet tennes til edle toner fra Sortland juniorkorps, og hvem vet – kanskje nissen dukker opp på torget?

Denne uken har Heireng vært på jakt etter årets blåbynisse, og fredag var alt på plass.

– Nissen har meldt seg, og det er meget hyggelig å flott, slår han fast.

Matbutikkene har sponset byforeninga med litt godt som nissen skal dele ut, og dermed har de snille små noe å se frem til.

Han oppfordrer folk til å kle seg godt, for det kan bli rimelig kaldt lørdags ettermiddag.

Bjørn Heireng Foto: Arkiv/Ann-Julie Nordgaard Nesmoen