Bakgrunn: Tilbudte seksuelle tjenester mot betaling

– Vi kontakter politiet med en gang vi mistenker prostitusjon. Det gjorde vi også i helga, sier en leder ved overnattingsstedet til VOL.

– Hvordan fattet dere mistanke om prostitusjon?

– Noen faktorer gjør oss mistenksomme. Den ene er at kundene betaler kontant. Så å si alle gjester registrerer kredittkort når de sjekker inn. I helga opplevde vi at en person med et øst-europeisk navn ville betale kontant, og ikke registrere kort. Det gjorde oss mistenksomme.

Lederen ved overnattingsstedet sier at bedriften også har som rutine å sjekke nettsider de vet brukes til å reklamere for prostitusjon.

– Vi visste at prostituerte skulle komme til Vesterålen i helga, og var ekstra på vakt.

– Har dere ofte mistanke om kjøp og salg av sex?

– Det varierer veldig. Noen ganger et par ganger i måneden, andre ganger kanskje én gang i måneden.

Politiet: – Vet det forekommer med jevne mellomrom Regionlensmann Per Erik Hagen sier at politiet vet at det forekommer prostitusjon med jevne mellomrom i Vesterålen. Han oppfordrer de som vurderer å kjøpe sex å tenke seg om to ganger. Spanet

Søndag kveld kontaktet overnattingsstedet politiet.

– De spanet, men fant ikke noe, sier bedriftslederen til VOL.

Mandag denne uka observerte ansatte at gjester ble brakt inn via en nødutgang. Politiet ble på nytt varslet, men hadde ikke anledning å komme.

– Ikke ønsket

Bedriftslederen sier klart at han ikke ønsker horetrafikk ved overnattingsstedet sitt.

– Vi ønsker ikke denne typen trafikk, men før vi ringer politiet må vi være 99,99 prosent sikre på at det er prostitusjon vi anmelder. Til dags dato har vi aldri tatt feil. Prostitusjon er lett å avdekke når man vet hva man skal se etter, sier bedriftslederen.