- Det har gått veldig bra, jeg har solgt flere bilder i dag, sier hun.

Mange har vært innom, og de aller første kundene i dag tidlig handlet et bilde.

- Da jeg så i gjesteboka oppdaget jeg de har en veldig kjent kunstner i familien. Og det synes jeg jo var artig, sier Mathiassen-

Åpningen ble feiret med gratis Mozell og fersk bakst til kundene som kom innom.

Mange kjenner henne nok best fra Skoringen på Sortland, der hun arbeider som daglig leder. Butikken skal hun drive ved siden av, og den skal betjenes av hennes døtre Maria og Victoria, samt Christin Helen Jensen, som har fotokunst i spreke farger i butikken.

Å besøe dette fine galleret på en gråværsdag, var en opplivende opplevelse. Farger gjør noe med mennesker, og her er det farger i massevis.

Mathiassen har alltid vært veldig interessert i kunst, og forteller at hun både har likt å tegne og å male. De siste 15 årene har hun malt jevnt og trutt, ved siden av jobben. Og i 1999-2000 gikk hun på tegning, form og farge i Narvik.

- Jeg fikk barn tidlig, derfor ble dette lagt på hylla i noen år. Men etter at jeg begynte å male, har hobbyen tatt mer og mer tid. Jeg har malt på kjøkkenet hjemme, men ble etter hvert ganske lei av å rydde bort og lete fram malesakene hver gang jeg skulle male, sier hun. Så da disse lokalene her ble ledige, fant jeg ut at jeg ville leie dem til verksted og atelier.

Men så ballet det på seg, som det heter. Den ene tingen tok den andre, og vips så ble det åpen for folk.

- Det føles litt overveldende, men samtidig veldig riktig det jeg har gjort, sier hun. For tre-fire år siden stilte jeg for første gang ut bildene mine offentlig i forbindelse med et adventsmarked. Og da sa jeg at jeg ville aldri gjøre det igjen. Men nå føles dette bare helt naturlig, det har vel vært en del av min utvikling. Jeg har jo også hatt bildene utstilt på Ekspedisjonen på Sortland.

I galleriet finnes mange fine malerier i ulike størrelser, 70-tallsmøbler i freshe farger, Jadamasa produkter, tekstil og kunstartikler.

- Jeg er veldig glad i gamle møbler, og synes det er kjempeartig å male opp i 70-tallsmøbler. De får jo et nytt liv med farger. Men riktig gamle stasmøbler har jeg vondt for å male, de må heller pusses opp på en måte som gjør at de beholder de fargene de opprinnelig er i.

- Vi holder åpent tre dager i uka, men interesserte skal bare ta kontakt dersom de har lyst til å se. Jeg bor bare 30 sekunder fra jobben, så jeg åpner gjerne til andre tider også, sier Mathiassen.