- Sortland er en ambisiøs klubb og jeg ønsker å prøve meg på et høyere nivå, sier Berg Farstad til VOL.

Berg Farstad er født i Oslo, men flyttet til Ballstad som treåring. At valget fallt på Sortland, handler om gode samtaler med trener Steve Lind Edvardsen.

- De virker seriøse og har tydeligvis et bra opplegg. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben, sier han.

Når han blir bedt om å beskrive seg selv som fotballspiller, trekker han frem vinnerviljen.

- Jeg har hater å tape og føler at jeg har en god vinnermentalitet. Jeg har også en grei skuddfot, sier han beskjedent.

Passer perfekt inn

- Han passer perfekt inn i Sortland IL, sier trener Steve Lind Edvardsen begeistret.

Edvardsen la merke til Berg Farstad da han trente Morild for et par år siden.  Han falt pladask for den skuddsterke stopperen og venstrebacken, som mange forståsegpåere mener har Lofotens beste skuddfot.

- Jeg likte det jeg så. Han var både passningssterk, skuddsterk og bevegelig. Selv om han ikke var like god i fjor, da han spilte for Leknes, bestemte jeg meg for å hente han til klubben, sier han.

- Han har også en veldig fin personlighet som passer godt inn i klubben. Og selv om han kommer fra Lofoten, betrakter jeg han nesten som lokal, fortsetter Lind Edvardsen.

- Kanongod

21 år gamle Berg Farstad debuterte for Sortland i treningskampen mot Morild søndag. Der fikk han sågar vist frem den omtalte skuddfoten og knallet like godt inn et mål på frispark. Sortland vant for øvrig kampen 6-0.

- Han var rett og slett kanongod og fikk vist frem potensialet sitt. Nå må han bare få trent litt mer og så blir dette veldig bra, sier han.

Med Berg Farstads inntreden, har Sortland forsterket forsvaret, noe treneren synes er tilfredsstillende.

- Vi er litt sårbare i den posisjonen og har ikke hatt så mange alternativer til Toms Mesz og Bjørn Skog. Men nå vil Erlend bidra til å gjøre oss mer slagkraftige defensivt, sier han.

Vil gjerne ha flere

Så langt i år har Sortland hentet fire spillere til klubben, inkludert Berg Farstad. Disse er Espen Ellingsen og Ingar Nicolaysen fra Morild, i tillegg til Eric Burchardt fra Stålbrott. At det kommer inn flere før sesongstart i midten av april, er ikke umulig.

- Jeg er alltid interessert i å hente nye spillere som kan forsterke laget. Vi har ikke knyttet til oss så mange som vi skulle ønske, siden troppen er sårbar for skader, presiserer Edvardsen.

Det gror godt i de yngres rekker i Sortland. Flere unggutter har derfor blitt hentet opp i A-lagsstallen før sesongen.

- Målet er å gradvis jobbe de inn i kulturen og treningshverdagen. Det er mange unge talenter på Sortland nå, det er helt sikkert, slår Steve Lind Edvardsen fast.