Oppdatert 22:10: I en tidligere versjon av saken stod det at alle de fire mennene var varetektsfengslet i fire uker. Politiadvokaten har sent torsdag kveld gitt beskjed om at det var en feilskrift i den ene kjennelsen. Slutningen her var to uker varetekt, med brev- og besøksforbud hele perioden og én uke isolasjon.

Politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt opplyser VOL om kjennelsene ved 17-tiden torsdag.

De fire personene er siktet for medvirkning til grov voldtekt, informerer hun.

– Voldtekten anses grov fordi det særlig er lagt vekt på at den er begått av flere i fellesskap, sier hun.

Sannsynlighetsovervekt

Salten og Lofoten tingrett ga påtalemyndigheten medhold i begjæring om fengsling i fire uker på tre av de siktede, og to uker på den fjerde. De fant at det forelå sannsynlighetsovervekt for at de siktede har vært delaktig i overtredelsen.

– De fant videre at det var nærliggende fare for at de siktede ville forspille bevis i saken dersom de ikke ble undergitt varetektsfengsling, sier Dahl.

Politiet fikk også medhold i begjæringen om brev- og besøksforbud hele varetektsperioden.

Erkjente ikke straffeskyld

Retten fant at isolasjon skulle begrenses til én uke. Her hadde politiet begjært to uker.

– Alle de fire personene begjærte seg løslatt, og ingen erkjente straffeskyld, opplyser politiadvokaten til VOL.

Får bistand i etterforskningen

Politiet opplyste onsdag ettermiddag at fire menn i 20-årene med tilhørighet i Nordland er pågrepet og siktet for seksuelt overgrep.

Onsdag kveld kom nyheten kom at politiet fremstiller de fire mennene for varetektsfengsling. Fengslingsmøtene er blitt gjennomført torsdag.

Tidligere torsdag meldte politiet i en pressemelding at etterforskningsledelsen på Sortland får bistand fra andre kontorer i Nordland politidistrikt til å etterforske saken.