På en pressekonferanse torsdag ettermiddag, la Stortinget frem forslag om en ny ordning for tv-lisensen. Forslaget er tuftet på systemet til den finske allmenkringkasteren YLE, som finansieres etter en modell der lisensen er en skatt per person, gradert ut fra inntekt, skriver NRK.

-Veldig glad

Stortinget ber regjeringen om å utrede NRKs generalforsamling til en stiftelse. I tillegg ønsker de at NRK og lisensbetalerne får økt forutsigbarhet med de økonomiske rammene blir låst for fire år i gangen.

– Jeg er veldig glad for at Stortinget har samlet seg om rammer som gir et godt grunnlag for en moderne, offentlig allmennkringkaster i en global medievirkelighet, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Store mesterskap for alle

Innstillingen støttet blant annet stortingsmeldingens konklusjon om at NRKs nasjonale nyhetstjenester på nett, ikke bør avgrenses.

Et annet tema som var inkludert i Stortingets forslag, var at store, internasjonale sportsarrangementer skal være tilgjengelig for alle, på åpne kanaler.

De har derfor bedt regjeringen om å legge frem en sak som forklarer hvordan direktesendinger av store idrettsevenementer, kan sees av alle nordmenn som ønsker det, på en allmennkringkaster, eller en såkalt åpen kanal.