Et av flere artige motiver fra ekteparets reiseblogg. Her passeres Skottland via kanalen som blant annet tar dem over Loch Ness.

VOL snakket med paret i det de seilte fra Rørvik. Om børa er god når de heimehavna i Bø i løpet av helga. Bak seg har de en sjøreise som startet i slutten av mai i fjor, som gikk tvers gjennom kanalene i Skottland og ned langs irskekysten før de la over Biscaya, rundet Gibraltar og ankom Middelhavet.

Her ble det fine dager i flere havner, men mest tid ble tilbrakt i Cartagena, der de la seg i havn fra midten av oktober til midten av april i år, da hjemturen startet.

- Vi har hatt et flott år, ja, sier Harald, som sier de gjerne skulle vært lengre, men at de nå må komme seg hjem igjen slik at Torill når tilbake til jobben på legekontoret innen permisjonen går ut om et par uker.

Her kan du lese bloggen fra middelhavsreisen.

Men samtidig blir det godt å komme hjem, sier Harald.

- Både med tanke på vår egen hjemlengsel, og for båtens ve og vel var det kanskje på tide å dra hjem. Det er jo en trebåt vi har, så det passer ikke helt å oppholde seg i middelhavsklima særlig lengre. Hadde vi hatt en moderne båt i plast hadde vi vurdert å legge den igjen, og komme tilbake til den der, men sola og varmen tar hardt på treverket så det blir for mye vedlikehold.

For tilbake, det skal de. Harald pensjonerte seg i fjor, og dette er første langturen de var på. Men han er veldig klar for nye turer.

- Vi hadde planer om å dra lenger inn i Middelhavet, men det ble ikke tid. Så vi skal tilbake igjen, kanskje med båt som vi leier der nede, sier Harald.