Advokat Torkel Johnsen gir svarer hver uke på lesernes spørsmål. Har du spørsmål til Torkel? Send dem på mail til: torkel@advokattj.no

Johnsens juridiske råd er ment som nettopp det; råd.

- Spalten er ikke å oppfatte som noe substitutt til ordinære advokattjenester. Men det kommer gjerne en del spørsmål i hverdagen som det finnes enkle og greie svar på, sier Johnsen, som mener at en slik spalte kan være god folkeopplysning.

Folk som har spørsmål til Torkel, kan sende dem til hans epost: torkel@advokattj.no

Ingen spørsmål er for rare, men Johnsen bestemmer selv hvilke spørsmål som har relevans for spalten. Sjekk også arkivet over tidligere spørsmål som er besvart. Kanskje er ditt spørsmål allerede besvart.

Han har over tid levert ukentlige bidrag til Avisa Nordland, og starter denne høsten også opp en spalte i Rana Blad, samt VOL.

For den som lurer på hvor opplysningen om tidligere Sortland-gutt kommer fra, så kan vi slå fast at Torkel hadde sin barne- og ungdomstid i Vestmarka på Sortland, inntil han for 27 år siden flyttet hjemmefra for å studere – og ennå ikke har kommet hjem.

Torkel Johnsen driver i dag egen advokatpraksis i Bodø.

- Men jeg er en god del på Sortland i forbindelse med saker her, så jeg føler jo absolutt en sterk tilknytning til både Sortland og Vesterålen.